Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Kaldırım köşesinde tek tohumdan onlarca domates

Kaldırım köşesinde tek tohumdan onlarca domates
15.11.2023
A+
A-

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesindeki bir kaldırımın köşesinde yetişen ve üzerinde onlarca domates bulunun fide hayrete düşürürken gelip geçenlerin ilgisini çekiyor.

Her hafta Perşembe günleri halk pazarı kurulan ilçenin Turgut Reis caddesi üzerindeki bir kaldırımın köşesinde, üzerinde onlarca domates bulunan fide dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 metreye yükselen ve birçok dalı olan domates fidesi çevre esnafın yanı sıra gelip geçenleri de hayrete düşürüyor. Kaldırımla bina duvarı arasındaki küçük bir boşluktan yükselen fidenin, yakınındaki borulara iplerle bağlanıp yükselmesi sağlanırken esnaf tarafından özenle korunuyor. Yakın bir esnaf, tek tohumdan böyle bir fidenin yetişip büyüterek onca domates vermesinin Allah’ın güzel bir hikmeti olduğunu anlattı. Sokak üzerinde her hafta Perşembe günleri pazar kurulduğunu anlatan esnaf, “Muhtemelen pazarda satılan domateslerden kaldırımdaki küçük aralığa düşen bir tohumdan fide yeşerip büyüyüp bu hale geldi. İlk defa böyle bir şey görüyoruz. Fide yeşerip büyümeye başlayınca korumu altına aldık. İplerle yanındaki boruya bağlayıp yükselmesini, ürün vermesini sağladık. Gelip geçen herkes hayret ve ilgi ile bu domates fidesini önceliyor. Üzerinde çok sayıdaki dallarda onlarca domates yetişti.

Bu tamamen Allah’ın bir hikmeti, kudretinin göstergesi. Küçücük bir tohum bir şekilde o kaldırımın köşesindeki boruların geçtiği boşluğu düşecek ve o daracık yerle yeşerip bu hale gelecek. Hayret uyandıracak bir durum” diye anlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.