Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Keçi yününden yapılan ürünler kış aylarında vücudu sıcacık tutuyor

Keçi yününden yapılan ürünler kış aylarında vücudu sıcacık tutuyor
31.01.2024
A+
A-

Eskişehir’de keçi yününden yapılan keçe yelekler, insanların vücudunu sıcak tutuyor.
Sadece sıcaksular bölgesinde satıldığı iddia edilen keçi yününden yapılma yeleğin insan vücudunu çok sıcak tuttuğu belirtildi. Bu yünden yapılma yeleğin hem sağlık açısından hem de konfor açısından daha iyi olduğu öğrenildi. Yaşlı insanların, bu yeleği ısınmak ve sağlıklı giyime dikkat etmesinden kaynaklı tercih ettiği öğrenilirken, gençlerin ise yeni bir tarz üretmek için giydikleri söylendi.

Eskişehir kıyafet satıcılığı yapan Recep Tunç, keçi yününden yapılma yeleklerin genelde soğukta çalışan insanların tercih ettiğini dile getirirken, “Bu keçe yeleğe, yeleklerin babası deriz biz. Bunu çok soğukta çalışanlar, dağda çobanlık yapanlar, inşaat görevlileri, bizler, soğukta duran insanlar alır.

Bunun özelliği yün olduğu için, sırf yün olduğu için bayağı sıcak tutuyor normal yeleklere göre. Bunu da zaten burada Eskişehir’de sadece biz satıyoruz, başka da satan yok. Bunun özel müşterileri var. Özellikle bunu arayanlar var, araya araya geliyorlar. Soranlara gösteriyor zaten bizim burada olduğunu. Bunu bilen alır zaten. Bunu gençler de alıyor. Üniversite öğrencileri alıyor mesela. Sırf moda olsun diye, değişik tarz olsun diye giyenler de var. Ama sağlık açısından bakarsak da alınabilecek en mantıklı yelek budur” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.