Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

‘Kırsal Turizm İçin EVET’ Erasmus+ projesi final konferansı başarıyla tamamlandı

‘Kırsal Turizm İçin EVET’ Erasmus+ projesi final konferansı başarıyla tamamlandı
14.03.2024
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Gençler: Kırsal Turizm için EVET’ Erasmus+ projesi final konferansı Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.
AB Erasmus+ programı çerçevesinde Türkiye, İtalya ve İspanya’dan 5 ortak kuruluşla yürütülen projenin önemli sonuçları, proje koordinatörü ESTÜ Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Günay tarafından 2 farklı oturumda katılımcılara sunuldu. Konferans, farklı üniversitelerden gelen araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar kırsal turizm alanında 26 farklı bilimsel araştırmayı içeren zengin bir içerik sundu. Düzenlenen çalıştaylar sayesinde, proje çıktıları katılımcılara etkili bir şekilde iletilirken, katılımcılar da görüşlerini paylaşma fırsatı buldu.

Sunumlardan 3’ü uygulanabilir ve finansal olarak desteklenmeye değer bulundu
Genç girişimcilerin, kırsal turizm girişimciliği konusunda eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri aldığı proje sürecinde, projenin öğrenme ve öğretme süreçleri çerçevesinde projenin İtalyan partneri olan Comune Ponte di Piave Belediyesi ev sahipliğinde İtalya’da iyi uygulama örneklerini inceleyen gençler, proje çerçevesinde oluşturdukları iş fikirlerini final konferansında paylaştı. İş fikirleri sunumlarını projenin iştirakçi ortağı olan KOSGEB ve İŞ-KUR temsilcileri değerlendirirken sunumlardan 3’ü uygulanabilir ve finansal olarak desteklenmeye değer bulundu.

Fikri çıktılarının sonuçlandırılması ve yaygınlaştırma faaliyetleri hakkında son ulus ötesi proje toplantısı yapıldı
Proje hakkında geniş kapsamlı farkındalık oluşturmayı ve Avrupa genelinde ilgili akademisyenler ile paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan final konferansının ardından, proje fikri çıktılarının sonuçlandırılması ve yaygınlaştırma faaliyetleri hakkında son ulus ötesi proje toplantısı yapıldı. Toplantıda, eğitim modüllerinden hızlandırma programına kadar birçok konu ele alınırken, bu çıktıların ilgili kuruluşlar ve üniversitelerde eğitim materyali olarak kullanılması planlandı.
Projenin yüz yüze oturumuna Eskişehir Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, KOSGEB Başkanı Tarık Yılmaz, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, TÜRSAB BTK Başkanı Özgür Ersoy ve BEBKA YDO Koordinatörü Güliz Ünal katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.