Site Rengi

DOLAR 32,5103
EURO 34,8802
ALTIN 2.431,29
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Kış aylarında pamuk ipliğe rağbet fazlasıyla artıyor

Kış aylarında pamuk ipliğe rağbet fazlasıyla artıyor
08.02.2024
A+
A-

Eskişehir’de, sıcak tutması ve daha ekonomik olmasından dolayı örgü amacı ile kullanılan pamuk yünler, vatandaşlar tarafından kış aylarında fazlasıyla rağbet görüyor.

Kış aylarının gelmesinden dolayı kenti etkisi altına alan soğuk havalardan dolayı vatandaşlar, kendini daha sıcak tutacak kıyafetleri tercih ediyor. Birçok vatandaş pamuk iplik satın alarak vücutlarını sıcak tutmak için kazak, kaşkol gibi kışlık kıyafetleri örüyor. Bu el işi ürünlerde pamuk ipliği ve pamuk ürünleri sağlıklı ve ekonomik olması açısından sıkça rağbet görüyor.

Eskişehir’de havaların sert geçmesinden dolayı birçok vatandaşın hem vücutlarını sıcak tutmak adına, hem de birçok vatandaş tarafından ufak maliyetlerle zaman geçirilebilmesi adına pamuk ipliğe talebin çok fazla olduğunu dile getiren iplik satıcısı Ahmet Emre Parlak, “Kış aylarında pamuk iplere çok fazla talep var. Yazın bir tane alıyorlarsa kışın 50 tane alıyorlar diyebilirim. Ona göre oranlayabilirsiniz yani. Kışın, iş gücü yaza göre neredeyse 20 kat falan artar. Ne kadar soğuk olursa iş gücü o kadar artar bizde. Yani soğukla doğru orantılı diyebilirim bizim işimizin. 20 liraya da ip var, 70 liraya da ipler var. Kalitesine göre değişiyor. Yani her bütçeye uyacak çeşit var. İnsanlar bu yünleri alıyor, evine gidiyor, 20 – 30 lirayla bir hafta boyunca vakit geçirebiliyorlar. Aynı zamanda ortaya bir şeyler çıkıyor. Onu da değerlendiriyorlar, sıcak da tutar. Pamuk ürünler, diğerlerine göre daha sağlıklıdır. Naylon ve polyester pamuk kadar iyi değil. Emer sonuçta pamuklu olan ürünler. Hem sıcak da tutar, terletmez, her türlü sağlıklıdır. Organik sonuçta” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.