Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Kış geliyor öğrenciler durak istiyor

Kış geliyor öğrenciler durak istiyor
13.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de havaların soğuması ve yağmurların başlamasıyla otobüs beklerken zor anlar yaşayan öğrenciler, korunaklı bir durak yapılmasını istiyor.

Odunpazarı ilçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı’nda vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs bekleme noktasında durak olmaması, soğuk ve yağmurlu havalarda bekleyenleri çaresiz bırakıyor. Vatandaşlar, kışın yaklaşması ve havaların soğumasıyla durakta beklerken üşüdüklerini ve zor anlar yaşadıklarını belirterek, korunaklı bir otobüs durağı yapılmasını istiyor. Özellikle okul çıkışlarında sıklıkla kullanılan ulaşım noktasında zor anlar yaşandığını belirten öğrenciler, olumsuz hava şartlarında korunabilecekleri bir durağın üşümelerine karşı bir çözüm olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili şikâyetlerini dille getiren öğrenciler, yetkililere çağrıda bulundu.
Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenci olan Ümit Dumak, “Otobüslerin düzenli olmadığı zamanlarda durağın korumasız olması gerçekten zorlayıcı. Hem bizler için hem de diğer yolcular için oturma yeri ve korunaklı alanın olması gerektiğini düşünüyorum. Kapalı ve korunaklı durak yapılması gerek. Yetkilerden bir çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili konuşan bir başka öğrenci ise, “Bu durağı kullanarak evime gidiyorum. Özellikle yağışlı havalarda ve kış aylarında bu durağı kullanmak gerçekten zor oluyor. Korunaklı bir alanın veya oturma yerlerinin olmaması, biz öğrenciler için büyük bir sorun. Kapalı durak yapılsın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.