Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Kış mevsiminde araçlarda akü sağlığına dikkat!

Kış mevsiminde araçlarda akü sağlığına dikkat!
04.12.2023
A+
A-

Kış mevsiminin gelmesi ile araçlarda en çok sıkıntı yaşatan akü problemine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, özellikle sabahlar geç çalışma problemi ya da bazı araç donanımlarının tam performans ile çalışmamasının en büyük nedenin akü olduğunu kaydettiler.

Kentte akü satışı yapan esnaflardan Ahmet Çakır, araç aküleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Akünün aslında bilinenin aksine araçların adeta kalbi gibi görev yaptığını dile getiren Çakır, bu yüzden akü sağlığına da dikkat edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Kış mevsiminin özellikle araçların çalışmaması, geç çalışması ya da aracın seyir halindeyken abiden stop etmesi ve yolda kalmasının en büyük nedeninin akü olduğunu belirten Çakır, “Araç akülerinin muhakkak amper ölçümlerinin düzenli olarak yaptırılması lazım. 11 amperin altında olan araç akülerinin şarj edilmesi gerekir. Bitik aküler araçlarda yüksek maliyetli elektronik arızalara neden olacaktır. Bitik akü diye tabir ettiğimiz aküler soğuk havada marş basmaz. Bu durumda ise akünün kesinlikle değişmesi gerekiyor. Önce akünün şarj edip etmediğine bakarız, ölçüm yaparız ona göre karar veririz. Ampermetre ile ölçtüğümüzde akünün 14 volt şarj etmesi gerekiyor. Eğer bu oran yoksa bir sıkıntı vardır demektir. Akü bir anda sürücüyü yolda bırakabilir, bir anda akü bitebilir. Sürücülerin kış mevsiminde antifriz ya da motor yağı gibi kontrollerinin nasıl yaptırıyorlar aynı şekilde akü kontrollerini de yaptırmaları gerekir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.