Site Rengi

DOLAR 32,5125
EURO 34,8747
ALTIN 2.440,45
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Mera Islah ve Amenajman projeleri hayata geçirildi

Mera Islah ve Amenajman projeleri hayata geçirildi
12.03.2024
A+
A-

Bilecik’te ‘Mera Islah ve Amenajman Projeleri’ uygulanmaya başladı.

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Ortaca köyünde, yürütülmeye başlanan ‘2024 Yılı Mera Islah ve Amenajman Projesi’ kapsamında Ortaca köyünde bulunan ve toplam 2 bin dekar alana sahip mera vasfında arazinin 300 dekarlık kısmına üsten tohumlama yöntemiyle 300 kilogram mera bitkisi karışımı tohumu ve 3 bin kilogram gübreleme işlemi yapıldı.

Çayır ve mera alanları hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaliteli kaba yemin en ucuz ve kolay temin edildiği önemli doğal kaynaklardan biri. Ancak ekonomik ve sosyal faktörler nedeniyle zamansız ve aşırı otlatılan meraların doğal yapısı bozuluyor. Doğal yapısı bozulan mera alanlarında, yem üretimini ve kalitesi artırarak, hayvancılık faaliyetlerinin artmasını sağlamak ve erozyonu önlemek amacıyla ‘Mera Islah Ve Amenajman Projeleri’ uygulanıyor.

Mera Islah ve Amenajman Projelerinden istenilen sonuçların alınabilmesi için mutlaka otlatma sisteminin uygulanması gerekiyor. Mera Islah ve Amenajman Projelerinin uygulamalar sonrası etkinliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için İl Müdürlüğü teknik personellerince köylerde meraların önemi, otlatma sistemi konularında çeşitli eğitim çalışmaları yapılmakta olup, proje süresince bu tarz eğitim çalışmaları devam edecek. Ayrıca kaba yem üretimine katkı sağlanması meraya olan baskının azaltılması amacıyla yem bitkisi ekilişi konusunda hayvan sahipleri bilgilendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.