Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Kış öncesi araç bakımına dikkat

Kış öncesi araç bakımına dikkat
06.11.2023
A+
A-

Eskişehir’de otomobil tamirciliği yapan Seyfi Apaş, havalar soğumadan önce araçların kışlık bakımının yaptırılması gerektiğine vurgu yaparak nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte sanayilerde kış hazırlığı başladı. Kış öncesi araç bakımı yaptıran vatandaşlar sanayide yoğunluk oluştururken, otomobil tamircileri kışlık bakımların önemini bir kez daha yineledi. Antifriz başta olmak üzere tüm sıvı bakımlarının yaptırılması gerektiğini dile getiren sanayi esnafı, yaklaşık 2 ila 4 bin lira arasında maliyeti olan kışlık bakımları ihmal eden vatandaşların bazı hasarlar sonucunda daha büyük masraflarla karşılaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yoğunluk sebebiyle işlere yetişemeyen esnaf, bakıma gelecek vatandaşlardan servise gitmeden önce randevu almalarını rica etti.

“Antifriz kesinlikle olması gereken bir şey ve çok önemli”
Eskişehir’de otomobil tamirciliği yapan Seyfi Apaş, havalar soğumadan önce araçların kışlık bakımının yaptırılması gerektiğini söyledi. Öncelikle sıvı bakımlarının yaptırılacağını ifade eden Apaş, “Antifriz kesinlikle olması gereken bir şey ve çok önemli. Bunun yanında yağ, filtre ve polen bakımları da gerçekleştirilecek. Antifrizi koymazsak ve motorumuz donarsa bize 15-20 bin liralık hasar açar. Bir antifriz bugün 250-500 TL gibi bir rakam. Bu hasarı göze almaktansa 500 liralık bir masrafla onun önüne geçebiliriz. Yağ bakımında özelliğine göre kışa uygun yağ kullanmamız gerekiyor. Yazın havalar çok sıcak olduğu için yağ, özelliğini daha çabuk kaybeder. Bunun için yağlarımızı değiştirirsek yağ, bu özelliklerini kaybetmeden kışımızı çıkartırız. 2-3 bin lira gibi bir masraf çıkar ama bizi 40-50 bin liraya yakın hasarlardan kurtarmış olur” dedi.

“Vatandaşın en çok ihmal ettiği sıvı bakımları”
Bu bakımlarda vatandaşın en çok sıvı bakımlarını ihmal ettiğini aktaran Apaş, “Örneğin yazın araçlara antifriz konulmuyor. Konulmadığı zaman radyatörümüz küf yaptı, tıkandı. Motorumuz küf yaptı. Motorda da bizim çapa dediğimiz olaylar vardır. Bu, zamanla küften dolayı çürür. Biz de burada kışın antifriz koyduğumuz zaman küf çözülür ve bu çapalar patlar. O zaman araç hararet yapar ve yine motorda hasar oluşur. Fren hidrolikleri de dâhil olmak üzere bu bakımlar kesinlikle göz ardı edilmeyecek şeyler. Kışlık bakımın maliyeti aracın markasına göre yaklaşık 2 ila 4 bin lira arasında değişiklik gösterir. Şu an işler yoğun ve bizler de yetişemiyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımız muhakkak randevuyla gelsinler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.