Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Kocasını öldürdüğü için yargılandığı davaya kucağında bebeği ile katıldı

Kocasını öldürdüğü için yargılandığı davaya kucağında bebeği ile katıldı
07.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de eşini kafasından silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Esra Altay’ın yargılandığı dava, mütalaaya karşı beyan hazırlanması için ek süre verilerek 17 Temmuz’a ertelendi. Tutuklu sanık Esra Altay, duruşmaya kucağında bebeği ile geldi.

Erenköy Mahallesi Denk Sokak’ta 2021 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda, 26 yaşındaki Gökhan Altay hayatını kaybetti. Kendi kafasına ateş ederek intihar ettiği iddia edilen Gökhan Altay’ın ölümü, polis ekipleri tarafından şüpheli ölüm olarak değerlendirildi. Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kurulan özel ekip tarafından inceleme başlatıldı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda olaydan 11 ay sonra Eskişehir, Ankara, Hatay ve Aksaray’da düzenlenen operasyonla Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay’ın ve Esra Altay’ın anne ve babasının da içinde bulunduğu 3’ü kadın 7 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay’ın, cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Maktul Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Esra Altay için ‘Tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Esra Altay’ın anne ve babası hakkında ise suça yardım ettikleri gerekçesi ile ayrı ayrı 20 yıla kadar hapisleri talep edildi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık Esra Altay, mahkeme salonunda hazır edildi. Esra Altay duruşmaya, cezaevinde büyüttüğü 2 yaşındaki çocuğu kucağına alarak katıldı. Altay’ın tutuksuz yargılanan annesi Dursiye D. ile babası Kahraman D. de duruşmaya katıldı.

“Gerçek suçlu, dışarıda olan annemdir”

Mahkemede söz alan tutuklu sanık Esra Altay, “Kocamı ben öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Gerçek suçlu, dışarıda olan annemdir” dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi ve sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.