Site Rengi

DOLAR 32,2834
EURO 34,7821
ALTIN 2.381,64
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Az Bulutlu
Eskişehir
14°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Kolsuz Yaşar Söyleşileri (Yaşar Arda) – Yenikent Mahallesi Muhtarı Nezahat Nazik, Haber Ötesi’ne Konuştu!

15.08.2019
A+
A-

""

Eskişehir Odunpazarı Yenikent Mahallesi Nezahat Nazik ile beraberiz.

Sayın muhtarım; öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?
Teşekkür ederim Yaşar Bey. Öncelikle Yenikent Mahallesi Muhtarıyım. İkinci dönemim. İsmim Nezahat Nazik. Mahallemiz 13.000 nüfuslu bir mahalledir.

Genelde mahallenizde kültür düzeyi yüksek insanlar ikamet etmekte galiba…
Evet doğrudur. İlk kurulduğu yıllarda tamamen öğretmen arkadaşların daha yoğun olduğu bir yerdi. Sonradan tabii ki değişiklikler oldu. Gelenler oldu, gidenler oldu. Mahallemiz, zamanında Yenikent Kooperatifi tarafından kuruldu. Yapı Kooperatifi olarak elbette. Sonradan Şoför Evleri ve Esnaflar Kooperatifi Evleri de bize eklendi. Hâl-i hazırda yapılan konutlarımız var.

Park konusuna gelelim. İki tane yeni park yapıldı sanırım. Biri daha bitmedi galiba mahallenizde.
Evet Odunpazarı Belediyemiz tarafından ‘Öğretmenler Parkı’ yenilendi, çok da güzel oldu. Bu arada belediyemize de çok teşekkür ettiğimi bildiririm. Bu Odunpazarı Belediyemizin iki tane yeni park inşâ, iki eski parkı da yenileme çalışmasıydı. ‘Öğretmenler Parkı’ da en sonunda düzenlendi ve Öğretmenler Günü’nde açıldı.

Bir yeni bir park yapımı daha var herhalde…
Evet, büyükşehir belediyemiz tarafından ‘Avize Park’ adı ile yapılacak olan bu park, Eskişehir’in üçüncü büyük parkı olacak. Projesi bana göre muhteşem. Sanırım önümüzdeki sezon bitirilecektir ve hizmete girecektir. Açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir de spor kompleksi yapıldı galiba…
Evet. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ait bir yerimiz vardı. Spor salonu ve yüzme havuzu olarak değerlendirildi ve hizmete girdi. Henüz yüzme havuzu bitmedi ama onun da kısa süre içerinde hizmete açılacağını sanıyorum.

Sayın Muhtarım; Yenikent Mahallesi’nin bir şansı galiba. Diş Hastanesi de mahallenizde…
Elbette çok faydası oldu. Mahallemize hastane dolayısıyla giriş çıkışlar arttı. Nüfusumuz da her gün bir kat artıyor demektir bu… Elbette mahalleye de bir hareket getiriyor. Bizim sıkıntımız alışveriş merkezi ve marketler olmayışındandır.

Bildiğim kadarıyla marketler ve alışveriş merkezleri Seyitgazi Caddesi üzerinde… Sizin mahalle ile Gültepe Mahallesi arasına sıkışmış durumda.
Mahallemizde sadece bir marketin 3 şubesi var. O yüzden mahalleli olarak bazı sıkıntılar yaşıyoruz.

Mahallenizde eğitim durum nasıl?
Mahallemizde 9 tane okul var. Bu konuda öğrencilerimizin ihtiyaçları oluyor alışveriş konusuna tabii. Eğitim kalitesi yönünden okullarımız gerçekten de şanslı.

Pazar yeriniz var. O da muhtarlığınızın hemen yanında.
Odunpazarı Belediyemizin pazar yeri konusunda bir projesi var ama Büyükşehir Meclisi’nden geçmedi.

Buranın yıkılması, yerine bina yapılması mı isteniyor?
Hem pazar yeri, hem otopark, hem kültür merkezi ve halk merkezi olarak düşünülüyor. Hizmet anlamında güzel bir proje. Ancak ikidir Büyükşehir Meclisi’nden geçmiyor. Özellikle cumartesi pazarı yani Yenikent’in pazarı olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Trafik tıkanıyor. Araçlar park edecek yer bulamıyor. Bu projenin yeniden değerlendirilip meclisten geçerek bu projenin halka sunulması en büyük dileğimiz.

Umarız gerçekleşir diyelim. Bu arada biz sizi sosyal medyada çok sık görüyoruz. Hem kendiniz hem de kurmuş olduğunuz platform sayesinde halkla sorunları oralardan tespit edip çözüme ulaştırmak gayreti içindesiniz.
Evet sosyal medya artık çok çok önemli. Bu nedenle kurduğumuz platform sayesinde sosyal medyada vatandaşlarımızın sorunlarını görüyoruz, onların istek ve şikayetlerini alıyoruz. Sonuçta ilgili mercîlerle görüşerek bu sorunlara çözüm getirmeye çalışıyoruz. Elbette ki severek ve inanarak yaptığımız işler bunlar. Örneğin sizin de dediğiniz gibi geçenlerde Şoför Evleri’nden bir vatandaş pazar yeri talep etmişti. Ancak yaptığımız araştırmada pazarcıların istemediği sonucuna ulaştık.

Bildiğimiz kadarıyla siz bu mahallenin kuruluşundan bu yana burada ikamet ediyorsunuz.
Evet. Daha önceleri rahmetli eşim muhtardı. Bu benim sekizinci yılım. Yıllarca tuhafiye işyerimiz vardı. Elbette mahallenin birçoğunu tanıyorum. Tanımadıklarımıza gelince; özellikle yaşlılarımızı ziyaret ederek hem hatırlarını soruyor hem de onlarla tanışmış oluyoruz.

Bunun dışında sizi ihtiyaç sahiplerine el uzatan biri olarak da görüyoruz. Örneğin buzdolabına ihtiyacı olanlar için, buzdolabı verebilecek insanlara sesleniyorsunuz.
Evet. Elimizden geldiğince bu konulara da el atıyoruz. Hatta diğer mahallelere bile yardımcı olduğumuz oluyor.

Spor yönüne gelelim…
Evet her hafta cumartesi günleri Kent Ormanı’nda yaklaşık on km yürüyoruz. Epey de katılan oluyor tabii. Yenikent’te iki camimizde baz istasyonu var. Bunların kaldırılmasını istiyoruz. Okullar çevresinde olunca mahalleli olarak rahatsızlık var. Umarım bu konu çözümlenir ve baz istasyonları daha uzak bir yere taşınır.

Sayın Nezahat Nazik, bu söyleşi için size çok teşekkür ederim.
Ben de size ve Haber Ötesi'ne başarılar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.