Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Kur’an kursunda başarılı olan çocuklar ödüllendirildi

Kur’an kursunda başarılı olan çocuklar ödüllendirildi
15.08.2023
A+
A-

Tepebaşı ilçesi Zafer mahallesinde bulunan Hoca Ahmet Yavuzer Camii’ndeki Yaz Kur’an-ı Kerim Kursu’nun başarı ile bitiren çocuklar, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Minik çocuklara camiyi sevdirmek, Kur’an-ı Kerim öğretmek için sürdürdüğü gayretli çalışmalarla tanınan Cami İmamı Soner Şahin, bu yıl da yaz kurslarını başarı ile tamamladı. Kursun bitimi dolayısı ile cami içinde coşkulu bir tören düzenlendi. Şahin, hayırseverlerden aldığı destekle yaz boyunca derslerde en başarılı olan 2 öğrenciyi bisiklet, diğer çocukları ise madalya ve plaketle sevindirdi. Yaklaşık 6 yıldır aynı camide görev yapan Soner Şahin, her yıl öğrenci sayılarının artığını ifade etti. Bu artışın nedeninin yapılan sürprizler olduğunu anlatan Şahin, şunları anlattı;

“Her gün 130 öğrencimize ikramlarda bulunuyoruz”
”Bu sene Ahmet Yavuzer Camii Yaz Kur’an Kursuna gelen öğrencilerimiz sayısı geçen senelere nazaran kat kat arttı. Yani 4-5 yaşından 10-13 yaşları arasında kadar 130’a yakın kız ve erkek öğrencimiz oldu. Geçen seneye göre sayımız hemen hemen iki katı arttı. Camiye gelen kurs öğrencilerimizi camiye alıştırabilmek için onlara farklı sürprizler yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse camimizin içine ikram marketi açtık. 130 üzerinde öğrencimize buradaki ikram marketimizden meyve suyu, kek, bisküvi, kraker, çikolata gibi yiyecekler ikram ediyoruz” dedi.

“Başarılı öğrencilere madalya plaket ve bisiklet verdik”
Şahin, sadece caminin içinde bulunan marketten değil, dışardan da ikramları olduğunu söyledi. Her gün farklı sürprizler yaparak öğrencileri mutlu ettiklerini, bu sayede onları her gün gelmelerini sağladıklarını belirten Cami İmamı Soner Şahin, konuya ilişkin şöyle devam etti;
“Dışarıdan da ikramlarımız oluyor. Hiç boş günümüz geçmiyor. Yine örnek vermek gerekirse sıcak havalarda çocuklar derste bunalmasınlar, serinlesinler diye dondurma ikramlarımız oluyor. Ekmek arası köfte, ikramlarımız oluyor. Tantuni ikram oluyor. Mısır kaynatması ikramlarımız oluyor.

Poğaça, simit tatlı vesaire. Yani onları mutlu etmek için onları camiyi sevdirmek için, onlara her gün sürprizler yapıyoruz. Hediyeler alıyoruz. En son kursta birinci olan erkeklerden, birinci kızlardan birinci öğrencilerimize bisiklet hediye ettik. Diğer çocuklara ise plaket, altın madalya hediyelerimiz oldu. Böylelikle öğrenciler camimize koşarak geliyorlar. Erkenden geliyorlar. Zaman zaman bizlere aileleri, velilerimiz, ‘Hocam çocuklar sizi çok seviyorlar. Erkenden camiye, sevine sevine geliyorlar’ diyorlar. Bazen hasta olup gelemeyen öğrencilerimiz aynı apartmanda gelen öğrencilerimize ‘Bugün hoca ne verdi’ soruyorlarmış.Yani onları bu şekilde sürprizler vererek onları meraklandırıyoruz. Onlar da sevinerek camimize geliyorlar. Yani camiyi sevdirmeye çalışıyoruz. Görünen o ki amacımıza ulaşmış durumdayız. Bizim amacımız minare gölgesinde, cami avlusunda hoş bir seda bırakmak. Bunun örnek olmasını istiyorum.”

“Hem Kur’an-ı Kerimi öğrendim, hem de bisikletim oldu”
Camiyi çok sevdiğini ve derslere severek katıldığını ifade eden öğrencilerden Kâmil Eren Çakmak, Kur’an kursunu birincilikle bitirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Çakmak, hem Kur’an-ı Kerim öğrendiğini, hem de bisikleti olduğunu anlatarak şöyle devam etti;
“Kur’an kursuna ben ve diğer öğrenciler camiye koşarak severek geliyoruz. Çünkü cami imamı Soner Hoca öğrenciler için camiye açmış olduğu ikram marketinden günlük 130 civarı öğrenciye meyve suyu, kek, çikolata gofret, bisküvi, vesaire ikramlar veriyor. Hatta bu ikramların üzerine cami öğrencilerine sürpriz yapıyor. Caminin içindeki ikram bitince ‘Caminin hemen bahçesinde ikinci bir ikram sizi bekliyor’ diyerek cami bahçesine çıkarıyor. Getirmiş olduğu dondurma, ekmek arası köfte, tantuni, çiğ köfte, halka tatlısı, simit, poğaça, kaynamış mısır, pamuklu şeker vesaire farklı farklı ikramda bulunuyor. Onlarca öğrenciye camiyi sevdirdi. Bizler camiye koşarak sevinerek geliyoruz. Hem Kur’an-ı Kerimi öğrendim, hem kursu birincilikle bitirdim, hem de bisikletim olmuş oldu. Çok mutluyum.”

”En çok sevindiğim ailemin benle gurur duyması oldu”
Kızlarda yaz Kur’an kursunu birincilikle bitiren Delila Hallaç ise sadece kendinin değil ailesinin de çok mutlu olduğunu söyledi. En çok ailesinin mutlu olduğunu ifade eden Hallaç, ”En çok sevindiğim ailemin benimle gurur duyması. Çünkü ben kendime inanmıyordum. Ancak ailem ve hocalarım bana camiyi, yani kursu sevdirdiler. Bana hep destek oldular. Buradan aileme ve hocalarıma teşekkür ederim. İlk defa bisikletim oldu. Bunun içinde çok mutlu oldum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.