Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’tan 3 müjde

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’tan 3 müjde
14.02.2024
A+
A-

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, üç müjdeyi daha hemşehrilerimine duyurdu. Başkan Işık, engelli ve basın mensuplarına Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde indirim, Yüksek Kahve ile Çamlıbahçe’ye iki yeni Emekliler Lokali ve Kütahya Belediyesi çalışanlar maaşlarında yapılan iyileştirmeyi kamuoyuna açıkladı.

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık tarafından açıklanan müjdeler çerçevesinde; engelli ve basın mensuplarına Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde indirim, Yüksek Kahve ile Çamlıbahçe’ye iki yeni Emekliler Lokali ve Kütahya Belediyesi çalışanlarımızın maaşlarında iyileştirmeye gidildi. İlk müjdede; Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yüzde 25 indirim uygulanacak olan engelli ve basın mensupları, Cuma günleri ise beledinin önünden kaldırılacak olan otobüslerle Ilıca’daki hamamlarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. İkinci olarak ise Cumhuriyet Mahallemize açılan Emekliler Lokalimizin ardından Saman Pazarı’ndaki Yüksek Kahve ile Çamlıbahçe’de yapılan tesis, Emekliler Lokali olarak çok yakın bir zamanda hizmet verecek. Üçüncü müjde de ise Başkan Işık, Kütahya Belediyesi çalışanlarının maaşlarında yapılan iyileştirmeyi kamuoyuna açıkladı. Yapılan iyileştirme ile Kütahya Belediyesi’nde en düşük maaş 30 bin 29 Türk Lirası oldu.

Açıklanan desteklerle ilgili açıklama yapan Başkan Prof. Dr. Alim Işık, “Belediyemizin sosyal tesislerinde verilen hizmetlerden engelli vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza yüzde 25 oranında indirim sözünü bugün itibariyle sizlere veriyoruz. Bunu uygulamaya geçiriyoruz. Daha önce emeklilerimize yapmıştık, engellilerimizden gelen talep doğrultusunda, basın mensuplarımızdan gelen talep doğrultusunda bu kararı aldık. Kütahya merkezde ikamet eden yüzde 40 ve üzeri daimi ya da süreli engelli raporu bulunan engelli vatandaşlarımızın da bu haklardan kazanılmasını sağlamış oluyoruz. Bu konuyla ilgili belediyemizin giriş katındaki müracaat masalarına ya da belediyemizin web sayfasından yapılacak müracaatların doğrultusunda bu haklardan engellilerimizi de basın mensuplarımızı da yararlandırmış oluyoruz. Ayrıca Ilıca tesislerimizden de emekli, engelli ve basın mensuplarımıza her Cuma günü ücretsiz belediyemiz önünden kalkacak otobüslerle orada ücretsiz yararlanma hakkını verdik. Diğer günlerde yüzde 25 oranında indirim, Cuma günleri de ücretsiz indirim hakkını kamuoyu ile ve sizlerle paylaşmış olalım” ifadelerini kullandı.

İki emekliler lokali daha

Yüksek Kahve ve Çamlıbahçe’de iki yeni Emekliler Lokalinin oluşturulacağının müjdesini veren Başkan Işık, “Emekliler lokallerimizi artırıyoruz. Cumhuriyet Mahallemiz’de açtığımız emekliler lokalimizin çok büyük ilgi görmesi nedeniyle, şimdi nasip olursa 2 yerde daha emekliler lokalini açacağız. Bunlardan birincisi Kütahya tarihinde çok hatıraların biriktirildiği Yüksek Kahve olan, Samanpazarı bölgesindeki belediyemize ait konağın bu amaçla kullanılacak olması ve onun tadilatlarına başladık. Çok kısa bir zamanda inşallah onu da hizmete sunacağız. Ayrıca Yeşil Camii, taş mektep, eski Kütahya Lisesi, hükümet konağı gibi tarihi eserlerimizin yer aldığı ve eski merkez pazar yeri olarak kullandığımız Çamlıbahçe alanına yaptığımız yeni sosyal tesisimizi de emekliler lokali ve çay bahçesi olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Onu da çok yakın bir zamanda açıp emeklilerimizin bu bölgede Kütahya’da bu taleplerini de bu şekilde yerine getirmiş olacağız” dedi.

En düşüm maaş 30 bin 29 TL oldu

Başkan Işık, “Bugün itibariyle kıdem yılı en düşük olan ilk okul mezunu, yemek ücretini nakit olarak almayı talep eden en düşük şirket işçimizin maaşını almakta olduğu aylık 2,5 ikramiyeyi 5 ikramiyeye yükselterek, 680 lira olan yevmiyeyi 792 liraya yükselterek ve aylık 346 lira olan yakacak yardımını 3 bin 100 TL’ye yükselterek ek protokolle 1800 lira yaptığımız market kartını aylık 3500 TL’ye yükselterek market kartları dahil Aralık ayında en düşük 16.300 TL iken Ocak ayında yaptığımız iyileştirmeyle en düşük 23.500 TL’ye çıkan aylık ücretimizi, 1 Şubat itibariyle 30.029 TL’ye yükselttik. Yaklaşık net her personelimize eşit ve 7000 TL’nin üzerinde iyileştirmeyle bu memlekete daha iyi hizmet etmelerini sağlayacak bir kararı da özellikle bugünü bekleyerek sizlerle paylaşmış olduk. Hayırlı ve uğurlu olsun. 2023 yılı Aralık ayına göre en düşük maaş alan çalışanımızın maaşını yüzde 83 artırmış olduk. Başta kendileri, aileleri ve yakınlarıyla birlikte sağlıkla, sıhhatle harcasınlar. Ayrıca, haftada 45 saat çalışma süresini yine 45 saat olacak şekilde cumartesi mesaisini vardiya harici ve hizmet binası dışında çalışan kardeşlerimizden kaldırdık. Hafta içine yayarak günlük çalışma süresini bir saat uzatarak 17.30’daki çıkış süresini 18.30’a alarak cumartesi günleri nöbetçi personeli istihdam etmek kaydıyla çalışanlarımızın aileleriyle geçirebilmelerine bir fırsat tanıdık. Hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim daha güzel günlerde, daha güzel şartlarda bu güzel memlekete, güzel hemşehrilerimize hayırlı hizmetler vermeyi nasip eylesin” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.