Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Mahmut Çorumlu’dan Büyükşehir Aday adaylığı Sinyali

Mahmut Çorumlu’dan Büyükşehir Aday adaylığı Sinyali
17.10.2023
A+
A-

Seçimler yaklaştıkça Eskişehir’de hareketli günler yaşanmaya devam ediliyor.Aday Adayları bir bir meydana çıkıyor.Hiç Şüphesiz en süpriz aday Halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mahmut Çorumlu oldu.Emniyet Teşkilatında yıllarca başarılı işlere imza atıp Emniyetin üst noktalarına kadar gelmeyi başarmış olan Çorumlu İsmi Eskişehir medyasında ve halk içinde büyük heyecan yarattı.Daha önce görev yaptığı illerde Spor külüpleri ile yakın teması,insan odaklı Çalışmaları,Engelliler,Gençlerle ilgili projeleri ve Entellektüel birikimi ile Eskişehir’de karşılık bulan Çorumlu  Gaffar Okkan ile yakın çalıştığı ve onun ekolünü devam ettirdiğinden başarılı çalışmalara imza atacağı konuşulanlar arasında.Diğer bir çok siyasi görüşün olumlu yönde baktığı Çorumlu’nun Cumhur İttifakı adayı olarak çıkarılması şuan gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor.

AK Parti’nin en üstüne kadar isminin gittiği, en üstten de kendisine teklif götürüleceği ve büyükşehir adaylığı için şu an güçlü bir isim olabilecek düzeyde olduğu da çok fazla konuşulmaya başlanmış görünüyor…

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI…

1990 yılında Emniyet Teşkilatında Komiser yardımcısı olarak göreve başlayan Çorumlu Türkiye Gündemini işgal eden bir çok operasyona imza attı.Özellikle toplumun kanını emen Tefeciler,Uyuşturucu satıcıları,Mafya tipi yapılanmalar,Kaçakçılık,Dolandırıcılar ve benzeri suç örgütlerine aman vermeyip başarılı operasyonlarına imzasını attırdı.

Fetö ile mücadelede bilinen efsane bir isim olan Çorumlu bir çok fetöcüyü gün yüzüne çıkarıp adalete teslim etti.

İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı yerlerde bir yandan suç örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da suça bulaşmamış vatanını milletini seven vatandaşlara devletin şefkatli elini uzattı.Halktan ve sokaktan hiç kopmadı

Mahmut Çorumlu kimdir?

1968 yılında Emirdağ’da doğan Çorumlu 1986’de Polis Koleji,1990 yılında da Polis Akademisinden mezun oldu. Çeşitli illerde ve merkezde İstihbarat,Kom gibi kritik ve önemli bir çok birimde görev yaptı.

Emniyet içinde FETÖ mücadelesinin sembol isimlerinden olarak bilinen Mahmut ÇORUMLU 1999 yılında devlet içinde ilk kez hazırlanan FETÖ raporunu yazan ekipte yer aldı.

Efsane şehit müdür Gaffar OKKAN’la Kars ilinde uzun yıllar birlikte görev yapmış olan Çorumlu, OKKAN Ekolünün bir temsilcisi olarak görev yaptığı kentlerde vatandaşlarla iç içe çok önemli projelere imza attı. Kırıkkale il Emniyet müdürü olarak görev yaptığı, kısa sürede Kırıkkalelilerin gönlünde taht kurdu. Kırıkkale’de Organize Suç Örgütleri ve uyuşturucu satıcıları ile ilgili önemli operasyonların yaptı.

17-25 Aralıktan sonra KOM Başkan Yardımcısı olarak KOM birimlerini yeniden yapılandırdı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra personellerinde BYLOCK’çu çıkmayan tek daire KOMDaire Başkanlığı oldu. Yine geçmişindeyakından,uzaktan fetöyle ilişkisi olan hiç kimseyi KOM uhdesinde çalıştırmadığı bilinmektedir.

2019 yılından beri KOM Başkanı olarak görev yapan ÇORUMLU Göreve geldiği süreden bugüne Cumhuriyet tarihinin en büyük, nitelikli bir çokoperasyonlarına ve yeni uygulamalarına imza attı.

Görev yaptığı süre içinde yerli ve milli yazılımlara ve Ulusal güvenliğe önem vermesi ile de tanınan ÇORUMLU dışardan hiçbir yazılım ve benzeri alımlar yaptırmayarak daire içindeki teknik ve nitelikli personelinden yararlandı devlete milyonlarca kar ettirdi.Ehliyet ve liyakata çok önem veren ÇORUMLU Emniyet Teşkilatının Taşra ve Merkez birimlerinde sevilen ve sayılan yöneticilerinden biridir.

Görevde olduğu sürece Fetöye yönelik MAHREM İMAM, SINAV SORUŞTURMALARI ,BYLOCK, TURGUT ASLAN operasyonlarını,

Organize Suç Örgütlerine yönelik SAHİL RÜZGARI, TIRPAN, MÜSİLAJ, KUKLA,TÜMÖR

Kaçakçılarayönelik SİLİNDİR, KENE, SİLİCİ, ÇİFTLİKBANK, MİRAS gibi kamuoyunun yakından bildiği yüzlerce operasyonu başarı ile yönetti.

Yaptığı sayısız operasyonların yanı sıra Şehit Altuğ VERDİ ve Muhsin YAZICIOĞLU suikast dosyalarını yeniden açmıştır.

Uluslararası barış görev güçlerinde de yer alan Çorumlu iyi derece Fransızca bilmektedir. İKK ve istihbarat arasındaki ilişkiler üzerine Yüksek Lisans yapmıştır.

İstihbaratçı kimliğiyle de tanınan Çorumlu yıllar içerisinde entelektüel kişiliği ve devlet adamı tavrı nedeniylepersonelleri ve Halk arasında ‘’AKSAÇLI’’ olarak anılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.