Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Eğitim Fakültesine iş birliği ziyareti

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Eğitim Fakültesine iş birliği ziyareti
11.08.2025
A+
A-

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti. Eğitim Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirilen ziyarette Dekan Prof. Dr. Erkan Dinç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci ve Doç. Dr. Şule Demirel Dingeç ile bir araya gelen Genel Müdür Otrar ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik düzenlenecek çalıştaylar, hizmet içi eğitim programları ve seminer etkinlikleri gibi konuları görüştü. Ziyarette ayrıca ilgili kurumların ortaklaşa yürüteceği projeler ve planlanan etkinlikler kapsamında muhtemel iş birlikleri konuşuldu.

“Ülkemizin eğitim sistemine katkı sağlama çabası içindeyiz”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç konu ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin yeni eğitim vizyonu olan Maarif Modeli, eğitim sistemimizdeki köklü değişimleri beraberinde getirdi. Bu modelin öğretmenler tarafından kolaylıkla benimsenmesi ve uygulanmasındaki verimin artırılması için ilimizde görev yapan öğretmen ve öğretmen adaylarımıza yönelik çeşitli çalıştaylar gerçekleştirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Maarif Modeli kapsamındaki öğretim programlarına yönelik bundan sonra da yapılması planlanan çalıştay önerilerini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bizim eğitim fakültesi olarak geleceğin öğretmenlerini yetiştirmenin yanı sıra hali hazırda eğitim sistemi içinde görev yapan öğretmenlerin de hizmet içi eğitimlerine katkı sağlama, böylelikle okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin gelişimini sağlama gibi görevlerimiz bulunuyor. Bu görevlerimizi en etkili biçimde gerçekleştirmek üzere gerçekleşen bu iş birliği ziyaretini çok önemli buluyorum. Bir öğretmen yetiştirme kurumu olarak Millî Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ülkemizin eğitim kurumlarını geliştirmek üzere neler yapılabileceğini tartışarak çeşitli planlamalar yaptığımız bu toplantının yararlı olacağını düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.