Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

MEGEM 33. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

MEGEM 33. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
02.10.2023
A+
A-

Eskişehir OSB Müdürlüğü tarafından kurulan ve yetiştirdiği iş gücüyle Türkiye’ye de örnek olan, Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM) 33’üncü dönem mezuniyet heyecanı yaşandı.

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş, teknik ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye’ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM A.Ş.) 33’üncü dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları sonunda “Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Operatörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kaynak Operatörlüğü, Makine Bakım Operatörlüğü ile Montaj Operatörlüğü” eğitimlerini başarıyla tamamlayan 88 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Eskişehir OSB Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ali Öztaylan, BEBKA Eskişehir Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Pınar Barış katıldı.

Sanayimizin yetişmiş işgücüne çok ihtiyacı var

Törende konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, sanayideki kalifiye eleman boşluğunu doldurma noktasında önemli bir misyon üstlenen MEGEM’in 14 yıldır Eskişehir sanayisine nitelikli iş gücü kazandırdığını belirtti. Başkan Küpeli, nitelikli eleman bulmakta ciddi sorunlar yaşadıklarını ileterek, “Her kurs dönemimizde önemli sayıda kursiyerimizi yetiştirip mezun ediyoruz. MEGEM’in bu eğitimleri sayesinde, yılda 400’ün üzerinde insanımızı sanayimize kazandırıyoruz. Kursiyer sayımızın artması gerçekten çok önemli. Sanayimiz hızlı büyüyor, çok sayıda yeni yatırım var, birçok tesis üretim kapasitesini sürekli arttırıyor. Fabrikalarımızın sayısı artıyor, istihdamımız sürekli büyüyor. Bizler istenen ölçüde kalifiye eleman bulamıyoruz. Son 7 yıllık dönemde Eskişehir sanayisine her yıl ortalama 55 yeni firma dahil oldu ve ortalama her yıl 2 binin üzerinde çalışan istihdam edildi. Eskişehir sanayisine, son 7 yılda 14 binin üzerinde yeni işgücü katıldı. Özellikle son birkaç yıldır sizler gibi, kalifiye ve nitelikli eleman bulmakta sanayimiz ciddi sıkıntı yaşıyor. İşte bu noktada MEGEM önemli bir boşluğu dolduruyor” şeklinde konuştu.

1734 kursiyeri mezun ederek işgücüne kazandırdık

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 33. dönem itibariyle toplam 1734 kursiyeri mezun ettiklerini aktararak, “2,5 ay süren kursumuz sonunda; 25 kişi CNC bölümünden, 27 kişi kalite kontrol bölümünden, 17 kişi kaynak bölümünden, 14 kişi makine bakım bölümünden ve 5 kişi de makine montaj bölümünden olmak üzere toplam 88 kursiyerimizi mezun ediyoruz. MEGEM olarak bu zamana kadar toplam 33 dönem sonunda, toplam 1734 kursiyere eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık. MEGEM’in kapasitesini her dönem sürekli arttırmaya çalışıyoruz. Çünkü sanayimizin acilen yetişmiş işgücüne çok ihtiyacı var. 34. dönemde kursiyer sayımızı ciddi oranda arttıracağız” dedi.

Yeni dönem kurs hakkında da bilgiler veren Özkaya, “Yeni dönem kurs için sosyal medya üzerinden duyurularımız devam ediyor. 16 Ekim’de tarihinde, yeni dönem eğitimlerimize başlayacağız. MEGEM’den kurs almak isteyen gençlerimiz web sayfamız üzerinden başvuru yapabilirler” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.