Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Mehmet Arslan: ‘Tesis Projesi Olmazsa 3 Seneye Kulüp Kapanır’

15.08.2019
A+
A-

Bekas Elektrik Alpagutspor Başkanı Mehmet Arslan, Kale Arkası programının konuğu oldu. Başkan Mehmet Arslan katıldığı programda Amatör Spor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Alpagutspor Başkanı Mehmet Arslan amatör sporda en büyük sorunun tesis olduğunu belirtti. Arslan, Alpagutspor'un tesis konusunda girişimlerinin olduğunu ama henüz açıklamayacaklarını belirtti. Arslan projeyi açıklamama nedenini şu sözlerle anlattı; "Şuanda bir çalışmamız var fakat açıklamak istemiyoruz. Geçmiş yıllarda tesis konusunda bir girişimimiz olmuştu. Yaklaşık 4 yıl önce Mimar Sinan İlköğretim okulunu okul müdürü, okul aile birliği, ilçe milli eğitim, il milli eğitim, Tepebaşı Belediyesi ve Valilik onayı ile yap işlet devret modeli ile 20 yıllığına kiraladık. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi'nden projemizi de onaylattık. Daha sonra nedenini bilmediğimiz bir şekilde proje İl Milli Eğitim Müdürü izinleri alınmış ve yapım ruhsatının çıkmasına rağmen projemizi durdurdu" dedi.

Projenin iptal edilmesinin ardından 2 sene hem futbola hem de tesis yapımına küstüklerini belirten Arslan, daha sonra yine projelere başladıklarını söyledi. Bu süreçte çok paralar harcadıklarını senetler imzaladıklarını ifade eden Arslan, daha sonra vicdanlı insanlar sayesinde senetlerini geri aldıklarını söyledi.

Alpagutspor Başkanı Mehmet Arslan tesisler ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında, şunları söyledi. "Eskişehir'de onlarca amatör spor kulübü var. Hepsine tesis yapılması çok zor. Kurumlar bir araya gelip ortak büyük bir tesis alanı yapılabilir. Kulüpler buradan gelir sağlayıp futbolcu çıkartabilirler. Aynı zamanda bu sayede sürekli maddi yardım almak zorunda kalmazlar" dedi.

Mehmet Arslan amatör sporun artık iyice paraya döndüğünü söyledi. Futbolcularda artık amatör ruhunun kalmadığı ve sadece para düşündüklerini belirten Arslan, amatör spor kulüplerinin gelir sağlayamadıkları takdirde kapanacaklarını, Alpagutspor'un da tesis projesini gerçekleştiremediği takdirde 3 sene içerisinde kapanacağını iddia etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.