Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

MİRAÇ KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN

MİRAÇ KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN
17.02.2023
A+
A-

Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir Bilecik şube Bşk Hüseyin POYRAZ; 17 Şubat 2023 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

“Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sas) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve gökler ötesine yaptığı manevi ve kutlu bir yolculuğun adı olan İsra ve Miraç mucizesinin yaşandığı Miraç gecesi kutlu olsun.Üç ayların manevi atmosferi içerisinde olduğumuz bu günlerde, 6 Şubat 2023 günü bizleri derinden üzüntüye sevk eden, binlerce insanımızın vefat ettiği ve yaralandığı, evlerinin ve işyerlerinin yıkıldığı büyük bir deprem ile karşılaştık.

Bu büyük felaket sadece on ilimizi değil, bütün illerimizi, ülkemizi ve milletimizin tamamını etkilemiştir. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.” Buyurduğu gibi aynı acıyı hissettik, yaşadık ve yaşıyoruz.

Cenab-ı Allah’ın bizlere verdiği nimetlerin paylaşılarak artacağını unutmayan, zor zamanlarda birbirine yardıma koşan aziz Milletimiz, paylaşmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini yine göstermektedir. İnanıyoruz ki, birlik ve bütünlük içerisinde yaralarımız sarılacak ve yeniden dirileceğiz. Gün birlik, dirlik, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günüdür.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek hayatı ve güzel ahlakını kendimize rehber edinmeli ve yaşamaya çalışmalıyız. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bizlere bildirilen emir ve yasakları öğrenmeli, öğretmeli ve kulluğumuzun gereğini yerine getirebilmeliyiz.

Bu duygularla; Kahramanmaraş merkezli on ilimizde meydana gelen depremlerde, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara sağlık ve şifa, Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Miraç gecesinin Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, aziz Milletimizin, İslam aleminin birliğine, huzurun ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.