Site Rengi

DOLAR 32,4050
EURO 34,8052
ALTIN 2.433,86
BIST 9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Misafirler Sazova’ya ulaşımda zorluk yaşıyor

Misafirler Sazova’ya ulaşımda zorluk yaşıyor
18.07.2023
A+
A-

Yaz mevsiminin gelmesiyle, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan
Eskişehir Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı bölgesine giden vatandaşlar, hem belediye otobüs seferlerinin hem de duraktaki gölgeliğin yetersizliğinden yakınıyor.

Sazova Parkı, çevresinde bulunan Hayvanat Bahçesi, Sualtı Dünyası, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi ve Esminyatürk ile yoğun ilgi görüyor. Özellikle hafta sonları yüzlerce keşinin ailelere ile birlikte ziyaret ettiği bölgeye gidenler, ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. Vatandaşlar, Odunpazarı durağından bölgeye sadece tek otobüsün gitmesi ve dönüşte ise 30 dakikada bir gelmesinden rahatsız olduklarını anlatıyorlar. Bu durum durakta kuyruğun artmasına, oturma bankının ve güneşin altında beklemek zorunda kalanlar için gölgeliğin yetersizliğine sebep oluyor.

“Beklemek önemli değil, ama durakta ve çevresinde gölgelik bir alanın olmaması büyük sorun”
İzmir’den geldiğini belirten yerli turistlerden Zeynep Çalışkan, “Ben İzmir’den Eskişehir’i gezmeye geldim. Eskişehir, güzel bir şehir, ancak ulaşım sorunu olduğu kesin. Örnek vermek gerekirse buraya gelirken durakta yaklaşık 10-15 dakika gibi bir süre beklemek zorunda kaldım. Parkı gezdim gerçekten iyi düşünülmüş ve yapılmış. Ama şimdi Odunpazarı evlerine, oradaki müzeleri gezmek istiyorum, ancak yaklaşık 30 dakikadır otobüsün gelmesini bekliyorum. Beklemek önemli değil, ama durakta ve çevresinde gölgelik bir alanın olmaması büyük sorun. Güneş altında beklemek zor oluyor” dedi.

“Zor geldim, böyle bir güzelliğe ulaşmak zor olmamalı”
Eskişehir’in güzellerini görmeye Kocaeli’nden gelen Emir Bal ise “Eskişehir güzel bir ilimiz, tabi ülkemizin her karış toprağı güzel, ama Eskişehir hem öğrenci şehri olmasından, hem de sanayi bakımından gelişmiş bir il. Bugün üçüncü günüm burada daha gezmediğimiz birçok yer var. Bugünkü planım Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nı gezmekti. Zor geldim, böyle bir güzelliğe ulaşmak zor olmamalı. Bir kaç kişiye, Odunpazarı evlerinden buraya gelirken sordum. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Park’ına nasıl gidebilirim? Diye.’ Sadece K11 numaralı belediye otobüsünün gittiğini söylediler’ böyle güzel bir yere birden fazla otobüs seferi verilmeli. Durakta 25 dakikadır otobüs bekliyorum. Bence yetkililer derhal buna çözüm bulmalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.