Site Rengi

DOLAR 32,4088
EURO 34,8461
ALTIN 2.433,50
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Mobil Oyunlar Bilgisayar Oyunlarla Rekabet ediyor

Mobil Oyunlar Bilgisayar Oyunlarla Rekabet ediyor
29.06.2023
A+
A-

Teknolojinin gelişmesiyle daha donanımlı hale gelen mobil cihazlardaki oyunlar yaygınlaşırken, bilgisayar oyunculuğuyla hala rekabet edemediği düşünülüyor.

Zaman içerisinde oyun sektöründe daha fazla ön plana çıkmaya başlayan mobil cihazlar, kolay taşınabilirliği ve rahat kullanımıyla gençlerin en sık tercih ettiği eğlence araçlarından biri haline geldi. Donanımsal gelişmelerle birlikte cep telefonları için daha büyük oyunların çıkmasıyla, mobil oyunculuğun bilgisayar ve konsol piyasasıyla rekabet edip edemeyeceği ise merak konusu olmaya başladı. El konsolu devrinin bitmesinde de büyük rol oynadığı düşünülen mobil oyunculukla ilgili konuşan Eskişehirli bilgisayarcı esnafı, cep telefonlarının hala bilgisayar ve konsol ile rekabet edebilecek durumda olmadığını söyledi. Telefonun ayrı bir platform haline geldiğine dikkat çeken esnaf, mobil alandaki rekabetçi turnuvaların ve profesyonel oyunculuğun yaygınlaşmadığına vurgu yaptı.

“Bilgisayar, konsol ve mobil oyunculukları birbirlerinden bambaşka seviyelerde”

Eskişehir’de bilgisayarcılık yapan Yusuf Duru, mobil oyunculuğun hala bilgisayar ve konsol piyasasıyla rekabet edebilecek durumda olmadığını belirtti. Mobil oyunların daha rahat oynanabilmesi sebebiyle son dönemlerde ön plana çıktığını dile getiren Duru, “Türkiye’de oyuncu sistemleri konusunda bir düşüş söz konusu olamaz. Bilgisayar, konsol ve mobil oyunculukları birbirlerinden bambaşka seviyelerde. Hepsi ayrı birer kategori haline gelmeye başladı. Telefon oyuncusu bilgisayardan aynı tadı alamazken, bilgisayar oyuncusu da konsoldan aynı tadı alamayabilir. Şu anda tüm oyunlar platformlara özel olarak tasarlanıyor. Telefon cepte taşınabilecek bir durumda olduğu için tabii ki daha rahat ve son dönemlerde bilgisayardan daha çok tutuluyor. Ama rekabetçi turnuvalarda yer alan profesyonel oyunculara baktığımız zaman onlar hala bilgisayardan devam ediyorlar. Bu sebepten diğer cihazlar ile bilgisayarı aynı kategoride tutmak doğru olmaz” dedi.

“Telefondaki oyunlar eskiden böyle değildi, şu anda çok fazla gelişti”

Ortaokul öğrencisi olan İsmail Demir ise, oyun oynamak için bilgisayar yerine cep telefonunu daha sık tercih ettiğini söyledi. Mobil cihazların oyunculuk anlamında büyük rahatlıklar sağladığını aktaran Demir, “Açıkçası ben pek bilgisayar oyunu oynamıyorum. Genellikle telefonumdaki mobil oyunları tercih ediyorum ve gayet memnunum. Zaten Türkiye’deki çoğu kişinin cep telefonu üzerinden oyun oynadığını düşünüyorum. Bu alandaki oyunların daha da çoğalması ve telefondan rahat bir şekilde açılması büyük bir artı. Telefondaki oyunlar eskiden böyle değildi, şu anda çok fazla gelişti. Diğer platformlardaki oyunlar bambaşka seviyede olabilirler ancak telefon bu konuda daha büyük bir rahatlık sağlıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.