Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

MURAT MERCAN’ IN DAMADI ENERJİ BAKANI OLDU

MURAT MERCAN’ IN DAMADI ENERJİ BAKANI OLDU
04.06.2023
A+
A-

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez yeralmazken aynı göreve ,22.ve 23. dönem Eskişehir Milletvekili ve Washington Büyükelçisi Doç.Dr.Hasan Murat Mercan’ ın damadı Alparslan Bayraktar getirildi.

Böylelikle dolaylı da olsa Enerji ve Tâbi Kaynaklar Bakanlığı Eskişehir ile indirek bağlantılı bir isime verilmiş oldu.9 Ekim 2018 yılında Murat Mercan’ın kızı Saide Simin Mercan ile evlenen Bakan Bayraktar’ın Nikah Şahitliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Enerji Bakanı Fatih Dönmez’de yapmıştı.

Yeni hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev alan Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecelerine sahip. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında yaptı.

2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyeliği yaptı. Kamu görevlerinden önce ise yurt içinde ve yurt dışında özel sektörde çalıştı.


Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştır. Bayraktar  Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütmüş olup 2018 den bu zamana kadar da Enerji ve Tâbi Kaynaklar Bakan Yardımcısı olarak Fatih Dönmez ile birlikte çalışmaktaydı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.