Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Mutfaklarda bulaşık süngeri yerine kabak lifi kullanımı yaygınlaşıyor

Mutfaklarda bulaşık süngeri yerine kabak lifi kullanımı yaygınlaşıyor
03.01.2024
A+
A-

Eskişehir’de aktarlık yapan Metin Ağılönü, insanların daha çok bilgilenmesiyle birlikte mutfaklarda bulaşık süngeri yerine kabak lifi kullanımının yaygınlaştığını ve satışlarının arttığını belirtti.
Aktar Metin Ağılönü, sosyal medyada bulaşık süngerinin içerisinde mikrop ve bakteri tuttuğuyla ilgili yapılan paylaşımlardan sonra vatandaşların doğal ürünlere yöneldiğini ifade etti. Ağılönü, vatandaşların hem doğaya zararı olmasından hem de içerisinde bakteri tutmamasından dolayı bulaşık süngeri yerine kabak lifini tercih ettiklerini belirtti. Ağılönü, kabak lifinin genellikle mutfaklarda, banyoda, keselerde kullanıldığına değinerek, kabak lifi satışlarının arttığını söyledi.

“Bakteri ve mikrop üretmemesi, özellikle insanların en çok ilgisini çeken şey odur”
Yıllardır aktarlık yaptığını söyleyen Metin Ağılönü, kabak lifinin yıllarca banyoda kullanıldığını, ancak son zamanlarda insanların sağlık konusunda bilgilendikçe bulaşık yıkamak için satın alınmaya başlandığını belirtti. İnsanların bakteri biriktiren bulaşık süngerleri yerine doğal kabak lifi kullanmayı tercih ettiğini vurgulayan Ağılönü, ”İnsanlar biraz daha bilgilendikçe satışları da tabii ki ister istemez arttı. En azından soran kişi sayısı artıyor, talep eden kişi sayısı artıyor, alınıyor da. Satışları gayet güzel, ben memnunum. Birkaç farklı kabak lifi piyasada satılıyor. Bunlardan bir tanesi ham kabak lifi diye adlandırılan uzun olarak alınıp istediğiniz boyutta keserek kullanabileceğiniz şekilde olan. Bir diğeri el geçirmeli kese gibi kullanabileceğiniz kabak lifi olarak satılıyor.

Bunun dışında yüz için özel olarak üretilmiş kabak lifleri var. Bunları insanlar tercih ediyorlar şu anda. Bunlar piyasaya ilk çıktığında banyoda doğal lif olarak kullanılıyordu. İnsanlar ölü deriyi atmasından veya kan dolaşımını hızlandırmasından dolayı ya da sivilceler için kan dolaşımını hızlandırıp tedavi sürecine yardımcı olması açısından tercih ediyordu. Ama şimdi sosyal medyanın da etkisiyle insanlar bunu bulaşık süngeri olarak da kullanabileceklerini öğrendiler. Aslına bakarsan bu ürün hem banyoda hem bulaşık yıkamada kullanılabiliyor. Bu arada sağlıklı, doğal olması, bakteri ve mikrop üretmemesi özellikle insanların en çok ilgisini çeken şey odur. Tabii güzellik ve kozmetik yönlerinin dışında bulaşık yıkamak için kullanılacak doğal ürünlerden bir tanesi haline geldi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.