Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Nebi Hatipoğlu eleştirilere cevap verdi: “Betonlaşmaya karşıyız diyenler tarım arazilerini imara açarak betonlaştırdılar”

Nebi Hatipoğlu eleştirilere cevap verdi: “Betonlaşmaya karşıyız diyenler tarım arazilerini imara açarak betonlaştırdılar”
11.02.2024
A+
A-

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Betonlaşmaya karşı olanların tarım arazilerini imara açarak betonlaştırdıklarını söyleyen Hatipoğlu, “Eskişehir’de bu zamana kadar ne yapılmamış, yapılanlar ise hangi şekilde liyakatsiz yapılmış, çık televizyonda karşıma konuşalım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, önceki gün gerçekleşen vatandaşlarla buluşmasında AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun imar projelerini eleştirerek, “Eskişehir’in betonlaşmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Paşa Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışında vatandaşlara seslenen Hatipoğlu, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin eleştirilerine sert bir şekilde cevap verdi.

Eskişehir’de imara açılması gereken en son yerler olan tarım arazilerinin imara açılarak, kenar mahallelerin kaderine terk edildiğini söyleyen Hatipoğlu, adayların ertelenen canlı yayın buluşmasına atıf yaparak, “Eskişehir’de bu zamana kadar ne yapılmamış, yapılanlar ise hangi şekilde liyakatsiz yapılmış, çık televizyonda karşıma konuşalım” dedi.

Madem betonlaştırmak istemiyorsunuz, tarım arazilerini neden imara açtınız“

Mevcut yerel yönetimlerde liyakatsizlik olduğunu belirten Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir’in tamamına, Eskişehir’in trafiğine, suyuna, imar bekleyen tüm mahallelere hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Biz ne dersek karşı taraf, ‘Yapamazlar, edemezler’ diyor. Ben, ‘Bu trafiği düzelteceğiz, bu travmayı yerin altına alacağız’ diyorum. ‘Eskişehir’in altı su. Bu tramvayı yer altına indiremezsiniz’ diyorlar. Karadeniz’de bin 120 kilometre açıkta 4 bin 500 doğal gaz teknolojimiz var. Biz İstanbul’da Marmaray yapmışız. Denizin altına tünel yapmışız. Denizin içinden tren geçiriyoruz. Burada da bunları yaparız ancak bizim yapacaklarımıza CHP belediye başkan adayının hayalleri yetmez. Biz bunları yapıyorsak, Eskişehir’de de tramvayı çok rahatlıkla yer altına indirebiliriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

CHP adayıyla karşılıklı televizyona çıkacaktık. Karşılıklı projelerimizi anlatacaktık, projeleri tartışacaktık. Ancak bir bahaneyle korktu çıkmıyor. Sen ne zaman müsaitsen o zaman çıkarız dedik. Şimdi dedi ki; ‘19 Şubat’ta çıkalım.’ Biz hazırız ve kararlıyız. Ayın 19’unda televizyonda olacağız. O gelse de gelmese de ben çıkacağım, projelerimi anlatacağım. Dün şunları duydum, CHP, SKM açılışı yapmış, diyorlar ki; ‘Eskişehir’in betonlaşmasına karşı çıkacağız.’ Kardeşim bakın şehrin içindeki ‘Kızıl yer’ Eskişehir’in son yeşil kalan yerini imara açtınız. Neden açtınız ve 5 kat verdiniz oraya? Madem betonlaştırmak istemiyorsunuz, tarım arazilerini neden imara açtınız? Batıkenti ben mi imara açtım? Batıkent tamamen yeşil alandır, tarım arazisidir. Biz betonlaşmaya karşıyız. Biz yeşil alanların imara açılmasına karşıyız. Biz ne yapacağız? Yıllardır imar bekleyen kenar mahalleler, Gündoğdu, Fevziçakmak, Huzur, Yeşiltepe gibi mahallelerde vatandaşımızın beklediği 5 kat imarı vereceğiz.

Biz hizmet ederken, gariban mahallelere de hizmet edeceğiz. ‘Biz sosyal demokratız’ diyorlar. Yahu devamlı suya zam yapan, her şeyin fiyatını arttıran halkçı belediye olur mu? Liyakat olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Yıllarca AK Parti’yi liyakatsizlikle suçlayan Yılmaz Büyükerşen’e sesleniyorum. Nerede liyakat? Yeğenin daire başkanı, damadın genel müdür. Nerede liyakat? Liyakatsiz olan yerde bereket olmaz. Liyakat olmayan yerde işler yürümez. Suyu fiyatını tabii ki indiremezsiniz, Estram tabii ki zarar eder. Gerçek belediyeciliği 31 Mart’tan sonra bütün şehrimize göstereceğiz.”

Öte yandan Hatipoğlu, açılışta mehteran takımı, meşale ve vatandaşların tezahürleriyle karşılandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.