Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

O otel için İçişleri Bakanlığından soruşturma kararı

O otel için İçişleri Bakanlığından soruşturma kararı
01.11.2023
A+
A-

Eskişehir’de sosyal kültürel tesis alanı olarak belirlenen arsaya mevzuata aykırı bir şekilde otel inşa edildiği iddiası ile, aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu 59 kişi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Yılmaz Büyükerşen Bulvarında bulunan 4152 ada 6 parsel bölümünde bulunan arsa, Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel tesis olarak belirlendi. Belirtilen 831 metrekarelik arsa ardından 8 Ağustos 2015 tarihinde Belediye Meclisinde alınan kararla 30 yıllığına 3 yıldızlı otel işletmesine verilmesine karar verildi. Bunun üzerine ihaleye çıkıldı ve otel inşaatı tamamlandı. Faaliyet göstermesi için otele çalışma ruhsatı verildi. Ancak yapılan itirazlar sonrasında kamulaştırma ve kamu yararına aykırı ticari amaç güderek otel yapıldığı ileri sürülerek iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı 14 Eylül 2021 tarihinden iptal edildi. İl Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesine yazılan yazıda ise belirtilen alana; kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonu, sinema, tiyatro, kreş, kurs, çocuk yuvası, yaşlı ve engelli bakım evi gibi binaların yapılabileceği belirtilirken, otel binasının yapılamayacağının kanunen açık olduğu ve bu uyumsuzluğun giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi bunun üzerine 28 Mayıs 2021 tarihinde belirtilen alanı ilgili Revizyon Nazım İmar Planıyla ‘Ticaret-Turizm-Konut’ olarak değiştirdi. Yaşanan şikâyetler sonrasında İçişleri Bakanlığına bağlı müfettişler tarafından konu incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın imzasıyla alınan kararla, konuyla ilgili bağlantısı olan ve aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu 59 kişi hakkında soruşturma açılması kararı alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.