Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Odunpazarı esnafı trafiğe kapatılan caddeyle ilgili çağrısını yineledi

Odunpazarı esnafı trafiğe kapatılan caddeyle ilgili çağrısını yineledi
13.11.2023
A+
A-

Eskişehir Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki esnaf, geçtiğimiz yıl trafiğe kapatılan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’ndeki saatlerin düzenlenmesiyle ilgili çağrısını yineleyerek yetkililere seslendi.
Turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliği ile alınan karar ile 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle belirli saatlerde trafiğe kapatılmıştı. Çok defa konuyla ilgili yetkililerin alternatif bir çözüm bulmasını isteyen Odunpazarı esnafı, alınan kararlar sonrasında bölgeye gelen ziyaretçi sayısının azaldığına ve işlerinin düştüğüne yeniden dikkat çekti. Kış sezonunun yaklaşmasıyla bölgenin daha da durgunlaşacağına vurgu yapan esnaf, caddenin trafiğe kapalı tutulduğu saatlerin düzenlenmesi konusunda bir kez daha çağrı yaptı. Eskiden 09.00-23.00 saatleri arasından uygulanan kısıtlama, sonradan alınan kararla günümüzde 10.00-20.00 saatleri arasında uygulanıyor.

“Burada hiç iş yok, esnaf zor durumda”
Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde uzun yıllardır kasaplık yapan Kadir Şen, Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin kapalı tutulduğu saatlerle ilgili sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bu sıkıntının giderilmesi için kısıtlamanın 10.00-17.00 şeklinde uygulanması gerektiğini düşünen Şen, “Aslında buranın cumartesi-pazar kapalı, hafta içi tam açık olması lazım. Yılmaz hoca hiçbir şekilde değişikliğe gitmedi. Sağ olsun, bize hiçbir şekilde olumlu yanıt vermedi. Alternatif çözüm önerilerimizi sunduk, onu da kabul etmedi. Ama şu anda görüyorsunuz, burada hiç iş yok. Esnaf zor durumda. Sadece hafta sonu iş oluyor, onun haricinde iş yok. Hafta içi bomboş. Artık bunun değiştirilmesi lazım” dedi.

“En azından esnaf için trafik tek yön olacak şekilde açılabilir”
Odunpazarı esnaflarından fırıncı Ziya Bulut, bahsi geçen caddenin kapatılması sonrasında esnafın büyük ölçüde olumsuz etkilendiğini ifade etti. Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinin eski yoğunluğundan eser kalmadığını dile getiren Bulut, “Evvelden buralar çok işlekti, insanları sayamıyorduk. Şu anda öyle bir şey yok. Hatta turizme bile etkisi oldu. Artık sadece hafta sonu turizm oluyor. Ama haftanın geriye kalan beş günü daha var. Biz bu beş günü ne yapacağız yani? Büyükşehirle bu konuyu konuştuk ama müsaade etmiyorlar, kapalı kalacağını söylüyorlar. En azından esnaf için trafik tek yön olacak şekilde de açılabilir. İnanın ki burası kentin trafiğini de rahatlatıyor” şeklinde konuştu.

“Trafiğin kapalı olması gelip gitmemizi olumsuz etkiliyor”
Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinin düzenli ziyaretçilerinden olan vatandaş Özgür Tulum ise, şunları söyledi:
“Eskiden tabii ki yoğun bir trafik akışı oluyordu ancak şimdi buraya gelirken zorlanıyoruz. Toplu taşımayla Odunpazarı’na gelmek mümkün ama kendi taşıtınla gelmek şu anda çok zor. Burası çok güzel bir yer. Bu trafiğin kapalı olması da gelip gitmemizi olumsuz etkiliyor. Trafik tamamen açılmasa bile saatler değişebilir. Hiç değilse insanların mesai saatlerinde buraya gelip gitmesini sağlayacak bir değişiklik daha mantıklı olur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.