Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Odunpazarı esnafı turistlerin ilgisinden memnun

Odunpazarı esnafı turistlerin ilgisinden memnun
05.09.2023
A+
A-

Eskişehir’de turistlerin gözde mekânlarından birisi olan Tarihi Odunpazarı Evleri esnafı, bu sene işlerin düşük olmasını beklerken yoğun talep gösterilmesi karşısında memnun olduklarını söyledi.
Eskişehir Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde bu yaz sezonu hareketli geçti. Yaz aylarının başlarında meydana gelen kuvvetli sağanak yağışlar sebebiyle işlerin yavaş devam etmesini bekleyen esnaf, daha sonra gelen turistlerden memnun. Hediyelik eşyalara yoğun talep gösterildiğini belirten Odunpazarı esnafı, magnetler başta olmak üzere lületaşı ürünü, Eskişehir yazılı kupa, tepsi ve anahtarlık gibi hediyelik eşyalar ile doğal taşların çok satıldığını belirtti. Tur planı yapan vatandaşların deprem felaketinden sonra rotasyonlarını Eskişehir’e kaydırmaya başladıklarını gözlemleyen bölge esnafı, an itibariyle turist akınlarının devam ettiğini aktardı.

“Biz işlerin durgun geçmesini bekliyorduk ama tam tersi oldu”
Tarihi Odunpazarı Evleri’nde esnaflık yapan Bülent Elbasan, bu sene beklemedikleri oranda ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Sadece mayıs ayındaki seçimlerin ve yaz aylarının başlarında etkili olan yağmurlu havalarda işlerinin düştüğünü ifade eden Elbasan, “İşlerimiz şu anda çok güzel gidiyor. Ancak bu sene büyük bir deprem felaketi yaşadık ve hepimiz bundan derinden etkilendik. Oraya gidecek bir turist akını rota değişikliğine girdi. Bu rotalardan birisi de Eskişehir oldu. Yani o tarafları iptal edip bu taraflara gelenler var. Dolayısıyla bu sezon daha hareketli oldu. Turistlerimiz ilk olarak magnetlerden alışveriş yapıyorlar.

Burada lületaşı meşhur, ustalarımız var. O yüzden lületaşı ürünleri de ilgi görüyor. Üzerinde Eskişehir yazan kupa, tepsi, kül tablası ya da anahtarlık olsun hepsi satılıyor. Onun dışında doğal taşa büyük bir ilgi var. Önceden özellikle gençler çok alıyordu. Şimdi herkes almaya başladı. Çünkü hepsinin ayrı ayrı anlamı var ve bazılarının şifa özelliği de bulunuyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.