Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Odunpazarı’mıza Kültür ve Turizmi Biz Kazandırdık

Odunpazarı’mıza Kültür ve Turizmi Biz Kazandırdık
26.02.2024
A+
A-
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Odunpazarı Evleri bölgesinde gerçekleşen açılışta yapmış olduğu açıklamalara yanıt AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer’den geldi. Başkan Sezer yaptığı açıklamada, AK Parti belediyeciliğinin şehirlere kattığı değere dikkat çekerken Belediye Başkanı Kazım Kurt’a sert eleştirilerde bulundu. Başkan Sezer yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi, “Tarihi Odunpazarı bölgesi AK Parti döneminin eseridir.

Kültürel mirasımız olan tarihi evlerin renovasyonu (yenileme ve onarımı) AK Partinin iktidara geldiği Kasım 2002’den bu yana ilk olarak gündemine aldığı icraatlardandır ve 22 yıldır da kesintisiz devam etmektedir.

Örneğin 2005 yılında Göynük evlerinin renovasyonunu yine aynı yıl İstanbul Unkapanı’daki Zeyrek evlerinin renovasyonu için çalışmalara başlanması gibi çok sayıda çalışmalar AK Parti ile başlamıştır. Ayrıca AK Parti hükümetleri döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilişkili pek çok ev de renove edilerek vatandaşların ziyaretine açılmıştır. 2005’te açılan Rize Atatürk Müzesi, 2006’da açılan Yalova Yürüyen Köşk, 2004’te açılan Ankara Bâlâ Atatürk Evi, 2004’te açılan Çankaya Atatürk Köşkü gibi çalışmalar bunlardan birkaçıdır.

Türkiye’nin pek çok yerindeki mahalleler 22 yıl boyunca AK Parti hükümetleri döneminde renove edilmiş, vatandaşların, turistlerin ziyaretine açılmıştır. Sadece Odunpazarı’nda değil, bugün Türkiye’nin herhangi bir iline gidildiğinde de bu örneklerden çok sayıda görmek mümkündür.

Kültürel mirasımız olan binaların, mahallelerin renovasyonu, bunların turizme kazandırılması, AK Parti hükümetlerinin en iyi bildiği konulardan birisidir.

AK Parti hükümetlerinin kültürel mirasımıza sahip çıkma politikasından, doğal olarak Eskişehir de payını almış, 2006-2007 yıllarında başlatılan Odunpazarı Evlerinin renovasyonu projesi, o dönem belediye başkanımız olan Sn. Burhan Sakallı’nın da üstün gayretleriyle 2009’da tamamlanarak hayata geçirilmiştir. Abacı Konak Evlerini açılması ise bu tarihten sonra; 2011 yılında olmuştur.

Ayrıca Abacı Konak Evleri Projesi sadece Atatürk Bulvarı’ndan gelip geçenlerin göz zevkine hitap eden, evlerin arka cephesinden sonrasının umursanmadığı bir proje iken AK Parti kültür politikasının ve belediyeciliğinin ürünü olan Odunpazarı Evleri Projesi ile bu bölge tarihi havasına kavuşmuş, vatandaşlarımızın zevkli vakit geçirdiği, kültürünü ve tarihini soluduğu bir turizm bölgesi haline gelmiştir.

AK Partinin, ülkemize ve beldesine hizmet eden her görüşten, her partiden kişiye ve eserlerine saygısı vardır.

Fakat AK Parti hükümetlerinin Türkiye çapında başlattığı tarihi mahalleleri hayata kazandırma projesini görüp, bunun Odunpazarı’na da yansıyacağını anlayarak, Atatürk Bulvarı üzerindeki üç binayı betonarme olarak yaptıktan sonra bu binaların arkasından Bademlik’e kadar uzanan dev bir projeyi kendi icraatlarıymış gibi göstermek de doğru bir duruş değildir. Vatandaşı kasıtlı biçimde yanlış bilgilendirmedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.