Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

OEDAŞ 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

OEDAŞ 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Elektrik dağıtım sektörü özelinde sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk ve tek şirket olma unvanını koruduklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Enerji arzında sürekliliği sağlama, toplumsal ve çevresel değerleri koruma ve yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz.” dedi.

159 adet şebeke yatırımı projesini hayata geçiren OEDAŞ, sera gazı salımını yüzde 9,85 azalttı.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’a elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 3. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. 2022 yılındaki ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarına ve kamuoyuna sunan OEDAŞ bu rapor ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketi arasında sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk ve tek şirket olma unvanını korumaya devam etti.

“Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz”
Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları hakkında bilgi veren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Gerek ana faaliyet alanımız olan elektrik dağıtım hizmetlerine yönelik çalışmalarımızda gerekse çevresel, sosyal ve kurumsal faaliyetlerimizde gezegenimize karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyor, iş modellerimizi ve iş süreçlerimizi küresel platformlarla da koordinasyon içinde sürdürülebilirlik odaklı olarak geliştiriyoruz. Enerji arzında sürekliliği sağlama, toplumsal-çevresel değerleri koruma ve yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirme hedeflerine yöneliyoruz.” dedi.
Küreselleşme ve dijitalleşmenin enerji sektörünün hızla değiştirdiğini ifade eden Celepci şöyle devam etti,
“Biz de elektrik dağıtım gibi önemli bir alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak değişime ayak uydurmak için teknolojik gelişmeleri yakından izliyoruz. Bu kapsamda; inovatif çözümler geliştirmeye, uluslararası projelere dahil olmaya, dijitalleşme yatırımlarına öncelik vermeye ve Ar-Ge çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya devam ediyoruz.”
Raporda, 2022 yılı Ar-Ge bütçesinin 14,3 milyon olduğu belirtildi.

“Sera gazı salımımızı azalttık, atıkları ekonomiye kazandırdık”
İklim değişikliği ile mücadelede aktif bir rol üstlendiklerine dikkat çeken Celepci, “Enerji tüketimimizi ve karbon ayak izimizi azaltıp enerji verimliliğimizi artırmak için binalarımızdaki enerji tüketimini optimize ediyor, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak önemli adımlar atıyoruz. Emisyon azaltımı projelerimiz sayesinde 2022 yılında sera gazı salımımızı yüzde 9,85 azalttık. Çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunması hedefiyle yürüttüğümüz sıfır atık uygulamalarımız kapsamında 2.952 kilogram kâğıt, 1.629 kilogram plastik, 706 kilogram cam 238 kilogram metal, 621 kilogram karışık atık ve 1.371 kilogram evsel atık olmak üzere olmak üzere toplam 7.517 kilogram değerlendirilebilir atığı ekonomiye geri kazandırdık.” diye konuştu.

159 adet şebeke yatırımı projesi yapıldı
3. Sürdürülebilirlik Raporuna göre; OEDAŞ 2022 yıl sonu itibarıyla 1,9 milyon aboneye hizmet verirken, 43 bin 687 km faal dağıtım hattı ile dağıtıma sunulan enerji miktarı 7.268 GWh oldu. Tedarik arzında iyileştirme amacıyla 159 adet şebeke yatırımı projesi gerçekleştirilirken 900 km yer altı, 460 km de enerji nakil hattı tesis edildi. Şirket ayrıca 14 bin 990 modem kurulumu ve 6 bin 455 haberleşmeli sayaç montajı gerçekleştirerek otomatik sayaç okuma sistemini genişletti. Dağıtım merkezlerinin yüzde 44’ünde ve trafoların yüzde 99’unda SCADA sistemi kurulumu tamamlandı.

Kadın istihdamında farkındalık
Enerji sektöründe kadın istihdamının artırılması, farklı iş kollarına kadın çalışan katılımının sağlanması amacıyla 2019 yılında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni başlatan OEDAŞ, raporun kapsadığı 2022 yılında da bu alandaki çalışmalarına aralıksız devam etti. OEDAŞ bunun neticesinde beyaz yaka kadrosunda kadın çalışan oranını yüzde 33’e yükseltti. Raporda ayrıca OEDAŞ’ın sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen “Can Dostlar”, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği iş birliği sürdürülen “Plastik Kapaklar Sandalyelere Dönüşüyor” sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.