Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Oğluna böbreğini bağışlayan anne: “Sanki oğlum o gün yeniden doğdu”

Oğluna böbreğini bağışlayan anne: “Sanki oğlum o gün yeniden doğdu”
04.11.2023
A+
A-

Eskişehir’de 21 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan Ferhat Özgür’e böbreğini bağışlayan anne Nurhan Özgür, “Böbreğimi seve seve de verdim, yine olsa yine veririm. Sanki oğlum o gün yeniden doğdu” dedi.

Eskişehir’de yaşayan 30 yaşındaki Ferhat Özgür 9 yaşından bu yana genetik olan böbrek yetmezliği rahatsızlığını yaşıyor. Böbreğinin işlevini yerine getirememesinden dolayı organ nakli ihtiyacı oluşan Özgür’e uygun böbrek annesi Nurhan Özgür’den bulundu. Yaklaşık bir ay önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olan anne ve oğul şimdilerde hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam ediyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan stanttı ziyaret eden anne-oğul yetkililerden bilgi aldı. 53 yaşındaki anne burada form doldurarak diğer organlarını bağışladı.

“Allah razı olsun annem verdi böbreğini”

Süreç hakkında konuşan ve organ bağışından dolayı annesine minnettar olan Ferhat Özgür, “Bir ay önce böbrek nakli oldum şu anda gayet iyiyim. 9 yaşından beri böbrek hastalığını çekiyorum. Yani böbrek yetmezliğine hastalığı. Allah razı olsun annem verdi böbreğini. Allah annemden razı olsun şuan gayet sağlıklıyım, yavaş yavaş topluyorum. Tabii ki çok şanslı olduğumu fark ettim. Şu anda sıraya yazılsaydım ne zaman geleceği belli değildi. Ama annem sayesinde 30 yaşında daha erken yaşta sağlığıma kavuştum. Bir ricam sizde lütfen bir organ bir hayat demek sizden de bekliyorum. Nice arkadaşlarımız var, kardeşlerimiz var organ bekleyen” dedi.

“Böbreğimi seve seve de verdim”

Tek böbreğini oğluna bağışlayan anne Nurhan Özgür ise şöyle konuştu;

“Böbreğimi seve seve de verdim. Yine olsa yine veririm. Sanki o gün yeniden doğdu oğlum. Çok güzel bir duyguydu tabii çok hüzünlendik. Allah razı olsun doktorumuzdan, hekimliğinden çok güzel, başarılı sonuç aldık. Bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle kurulan stantta diğer organlarımı da bağışladım. İnşallah belki organlarım bir hayat daha kurtarır diye.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.