Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Okul Kantini ve Yemekhanelerinde Çalışan Personele Hijyen Eğitimi

15.08.2019
A+
A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, çocukların sağlıklı beslenmeleri amacıyla, okul kantini ve yemekhanelerinde çalışan personele Hijyen Eğitimi verildi. 
Beş gün süren, il genelinde faaliyet gösteren resmi ve özel eğitim kurumlarının kantin ve yemekhanelerinde çalışan toplam 206 personel katıldı. Düzenlenen eğitimde, İl Müdürlüğü personelleri Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz, Ziraat Mühendisi Dr. Ayşe Aydan Barut Ve Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay tarafından katılımcılara, gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri ile Gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler konularında bilgi verildi. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, düzenlenen eğitimle ilgili yaptığı açıklamada; hijyen eğitimine katılan okul kantini ve yemekhanelerinde çalışan personele “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında, hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kuralların anlatıldığını belirtti.

Çocukların bağışıklık sistemlerinin çok güçlü olmadığı için gıda kaynaklı enfeksiyon ve hastalıklara daha açık olduklarını belirten Sever, çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinin yılda en az iki kez denetlendiğini ifade etti. Çocukların sağlığını korumak konusunda kararlı olduklarını ve kantin denetimlerine aynı ciddiyetle devam edileceğini belirten İl Müdürü Sever, hijyen eğitimine katılan okul kantini ve yemekhane çalışanları ile eğitimde emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.