Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı !

Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı  !
14.07.2023
A+
A-

Orman Yangınları ile Mücadele komisyonu kararlarına istinaden Eskişehir ilinde ormanlık alanlara girişler 15 Temmuz-31 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklandı. Yasak kararı Vali vekili Okan Leblebicier’in imzasıyla yayınlandı.

Kararda; “Hava sıcaklıklarındaki ani artışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelebileceği öngörüldüğünden 6831 sayılı Orman kanununun 74. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır” denildi.

Resmi mesire yerleri, orman parkları, Milli park ve tabiat parkı alanları ile görevliler, arıcılar, çobanlar, av turizmi organizasyonları yasak kapsamı dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda sosyal ve sportif etkinlikler, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri de orman parkları ve izin verilen yereler dışında yapılamayacak.

Piknik Yapmaya Açık Yerler;

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği; Kocakır Orman Parkı, Eskişehir Şehir Ormanı, Eskişehir Eko Turizm Alanı

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, Kirazlı Orman İşletme Şefliği; Akpınar Orman Parkı

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, Kirazlı Orman İşletme Şefliği; Şelale Orman Parkı

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği, Fidanlık Orman Parkı

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, İnönü İşletme Şefliği; İnönü Orman Parkı

-Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü, Çifteler İşletme Şefliği; Han Orman Parkı

-Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü, Sarıcakaya İşletme Şefliği; Madensuyu Orman Parkı

-Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü, Türkmenbaba İşletme Şefliği; Şoförler Çeşmesi Orman Parkı

-Mihalıçcık Orman İşletme Müdürlüğü, Karateke İşletme Şefliği; Kalburcu Orman Parkı

-Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü; Musaözü Tabiat Parkı

-Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü; Yunus Emre Tabiat Parkı

Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından Orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.