Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Oyunu Kullan Eskişehir Kazansın EOSB’nin Kasga Projesi

Oyunu Kullan Eskişehir Kazansın  EOSB’nin Kasga Projesi

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan, “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi”, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)-Ortak Yarınlar Ödül Programında, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde finale kaldı. Başkan Küpeli, dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı projenin ödülle taçlandırılması için tüm Eskişehirlileri oy vermeye davet etti

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların işbaşı eğitimler sonrasında meslek sahibi olarak sanayide istihdamlarını sağlamak amacıyla T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırladığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığı yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA’nın desteklediği “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA)” Projesi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Ortak Yarınlar Ödül Programında, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde finale kalmayı başardı. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, meslek sahibi olmak isteyen ve dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı KASGA projesinin TİSK tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programında, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde finale kalmasının kendilerini gururlandırdığını aktardı.

Çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırıldı

Başkan Küpeli proje ile farklı sebeplerle çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırılması, kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflediklerini ve başarılı olduklarını söyleyerek, “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA), sanayicilere hizmet sağlayan Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında yenilikçi, sürdürülebilir bir eğitim ve iş modeli olarak planlanmıştır.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA desteğiyle kurulan atölyemizde, sosyoekonomik olarak dezavantajlı konumda olan, farklı sebeplerle çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırılması, kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflenmiştir. Planlaması 2 yıl önceye dayanan, şu an sürekli hale gelen projemizde, Bölgemizde yüzde 25 olan kadın çalışan oranını çeşitlilik ve kapsayıcılık bağlamında artırmayı amaçlamaktayız ki ilk çalışmalarımızda bunun meyvelerini almış bulunmaktayız” dedi.

Proje kapsamında 22 kadın istihdam edildi

Başkan Küpeli proje kapsamında 22 kadın kursiyerin fabrikalarda istihdam edildiğini sanayideki kadın iş gücü sayısının artarak devam edeceğini ileterek, “Öncelikli sosyoekonomik destek alanlar olmak üzere, iş ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlara, atölyede montaj, gruplama, lazer kaynak eğitimleri düzenlenmektedir. Bölgemizde faaliyet gösteren sanayi işletmeleriyle istihdama yönelik işbirliği protokolleri yapılmakta ve kadın kursiyerlerin iş görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 22 kadın kursiyer fabrikalarda istihdam edilmiştir. Ayrıca atölyemize 2 genç kadın istihdamı sağlanarak sanayicilere lazer kaynak hizmetleri de sunulmaktadır. Bu bağlamda kadın işgücü istihdamı için işbirliği faaliyetlerinin yanı sıra lazer kaynak hizmetleri ile sürdürülebilir bir iş modeli olarak da projemiz yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Kadınların fayda yarattığı bir projeye dönüştü

“Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınlar için fayda yaratan projemizin, kadınların fayda yarattığı bir projeye dönüşmesinden büyük heyecan duyuyoruz” diyen Başkan Küpeli, “Sürdürülebilir kalkınma için sosyal gelişme ve sanayi iş birliğinin, ülkemiz kalkınma planlarında da öncelikli olarak yer alması, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sosyal Gelişim Atölyemizin sürdürülebilir ve yenilikçi bir model olarak yaşamasında bizlere güç vermektedir” dedi.

TİSK sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaştırılmasına vesile olmakta

TİSK tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar ödül programının sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaştırılmasına vesile olduğunu belirten Başkan Küpeli, “TİSK, her sene gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk ödülleri ile tüm kurumlara öncülük etmektedir. Ortak Yarınlar ödül programı emeklerin taçlandırıldığı, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaştırılmasına vesile olmaktadır. TİSK’e ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerinde bulundu.

Başkan Küpeli tüm Eskişehirlileri oy vermeye davet etti

Başkan Küpeli, “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi”nin sadece Eskişehir OSB’nin değil, Eskişehir’in projesi olduğunu ileterek, projenin ödülle taçlandırılması için 28 Kasım Salı akşamına kadar https://oylama.vidobu.com/tisk/ortak-yarinlar-birlikte-mumkun-2023/kadinlar-icin-fayda-yaratanlar-2023/kasga-uretim-ve-beceri-odakli-kadin-sosyal-gelisim-atolyesi-2023 linkine tıklayarak tüm Eskişehirlileri oy kullanmaya davet etti.

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.