Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

(ÖZEL) Kış aylarının vazgeçilmez sebzeleri taze taze tezgâhlarda

(ÖZEL) Kış aylarının vazgeçilmez sebzeleri taze taze tezgâhlarda
26.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de havaların soğumaya başlamasıyla semt pazarlarında yaz sebzeleri azalırken, vatandaşlar tezgâhları dolduran kış sebzelerine büyük ilgi gösterdi.

Karnabahar, pırasa, havuç, turp, kereviz, pancar, marul her türlü yeşillik gibi ürünler, kış aylarının vazgeçilmezleri. Kış sebzeleri artık taze taze tezgâhlarda yerini alıyor. Yaz sebzelerinin yerini kış sebzelerine bıraktığını ifade eden esnaf, havaların soğuk olmasına rağmen vatandaşların ilgisinden memnun, Pazar esnafı, her tür sebzenin zamanında tüketmek gerektiğini de ifade ediyor.

“Soğuk havaya rağmen müşterilerimiz geliyor, alışverişini yapıyor”

Semt pazarında esnaf olan Şahin Aşkın, havaların soğuk olmasının vatandaşların pazara çıkmasını engellemediğini anlattı. Aşkın, “Taze kış sebzelerimiz çıktı. Soğuk havaya rağmen müşterilerimiz geliyor, alışverişini yapıyor. Vatandaşlar kereviz, brokoli, karnabahar, lahana gibi ürünleri tercih ediyor, kış sebzelerini alıyorlar. Satışlarımız şu an biraz düşük, inşallah düzelir diye bekliyoruz. Yağmurlu havalarda işimiz daha iyi oluyor, Allah’a bin şükür” dedi

“Kışın ıspanak, pırasa, maydanoz tere, roka, yeşilliğin her türlüsü satılıyor”

Başka bir esnaf Şaban Arıkan ise, “Kışın ıspanak, pırasa, maydanoz tere, roka, yeşilliğin her türlüsü satılıyor. Zaten hepsi kış sebzesi olduğu için rağbet var. Pırasanın satışı iyi en çok satılar kış sebzelerinden. Pazıyı bizim insanımız pek bilmiyor. Genelde Suriyeliler alıyor. Türkiye’de pazıyı pek fazla iyi bilen yok. Yeşilin her türlüsü faydalıdır” diye anlattı.

Arıkan, piyasadaki dengesizlikten de bahsederek, “Piyasada bir dengesizlik oluyor. Mal birden yetişiyor, birden azalıyor bitiyor. Bu sebeple tabii bir pahalılık oluyor. İllaki hava şartları ürünleri etkiliyor. Hem üreticiyim, hem pazarcıyım. Fiyat dengesini kurmak çok zor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.