Site Rengi

DOLAR 32,5196
EURO 34,8564
ALTIN 2.442,60
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

PANCAR KOOPERATİFİ’NDE GENEL KURUL TAMAMLANDI

PANCAR KOOPERATİFİ’NDE GENEL KURUL TAMAMLANDI
28.04.2023
A+
A-

Eskişehir pancar ekicileri kooperatifinin 72. Olağan genel kurul toplantısı 28 Nisan 2023 Cuma günü gerçekleşmişti. Kooperatif 2022 mali yılını 449.771.693,06 tl ciro ve 18.541.873,20 tl net kar ile kapatmıştır. Bölgemiz çiftçilerine 2022 yılında gübreden zirai alete yemden sulama malzemesine 1.558 çeşit ürün yelpazesiyle ile hizmet etmiştir.

1951 yılından günümüze bir çiftçi kuruluşu olarak çiftçimizin yanında yer alan, çiftçinin ihtiyaç duyduğu girdiyi en uygun fiyata ve zamanında tedariki ön planda tutan anlayışla,amaç daha iyiye daha güzele çiftçimizle el ele birlikte yürümektir.

Hedeflerimiz arasında yer alan kaliteli ve ucuz ürünü çiftçilerimize sunmak olan Kooperatifimiz 2021 yılına göre Cirosunu yaklaşık 2,5 kat artırarak verimliliğini ve kar marjını yukarılara çekmeyi başarmıştır.

Merkez ve ilçe satış mağazalarında gübre, mekanizasyon, tohum, yem,ve zirai ilaçlarda piyasa koşullarında ve piyasının altında satışlar gerçekleşmiştir.

Genel kurulda konuşan Eskişehir pancar ekicileri kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Halil Ünal Bölge çiftçilerimizin ve tarımın sorunları ile ilgili olarak bakanlık ve ilgili kurumlarla sürekli diyalog halinde olduklarını belirtmiştir. Tarımın ülke ekonomisinde yeri ve ödenime değinen Başkan Halil ünal çiftçiye verilen desteklerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtmiştir.

Ayrıca konuşmasında pancar ekimi yapan çiftçilerimizin tarımsal girdi maliyetlerinin artması sebebiyle pancar fiyatlarının artan maliyetlere göre değerlendirilip belirlenmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamıştır.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.