Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Pınar Turhanoglu:Tutulmayan Sözler için Şehir Yönetiminde Bir Dönem Daha mı?

Pınar Turhanoglu:Tutulmayan Sözler için Şehir Yönetiminde Bir Dönem Daha mı?

Adalet ve Kalkınma Partisi 28.dönem Milletvekili Adayı,Önceki dönemlerde  Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve önceki  dönem İl Başkan Yardımcısı  Av. Pınar Turhanoglu Gücüyener Haberotesi.com.tr ye seçim sürecini  değerlendirdi. Pınar Turhanoglu sorularımıza cevaplarken çarpıcı konulara değindi.

1-31 Mart Yerel seçimlerine bir hafta gibi kısa bir süre kaldı. Siz bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belediyelerin hizmet ve kararları şehrin atar damarı. Bu kararlar şehrin kaynaklarının nasıl kullanılacağına, bizim ve gelecek nesillerin nasıl bir şehirde yaşayacağını belirliyor.Beş yılda alınan kararları, özellikle imar kararlarını, yarım yüzyılda değiştirmek mümkün olmaz. Bugün alacağımız kararlar bu şehirde yaşamayı tercih ederlerse, torunlarımızın da huzuru, sağlığı ve refahı için de kritik öneme sahip

2-Partinizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun Proje ve vaatleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Nebi Hatipoğlu, şehrin sorunlarını bilerek geliyor. Bugün CHP’nin hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem de merkezde bulunan Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Belediye Başkanları, bu sorunların müsebbibi. O nedenle, sorunlara çözüm bulacaklarını iddia etmeleri ikna edici değil. Eskişehir’in öncelikli üç konusu olan ulaşım altyapısı, kentsel dönüşüm ve ucuz temiz su konularında Hatipoğlu’nun hızla adımlar atacağını vurgulaması dikkat çekici.

Mevcut belediye başkanlarının ya da belediye genel sekreterinin, şehirde yaşayanların önceliklerini sorun olarak kabul etmedikleri ya da bunları çözecek yapılanmaya sahip olmadıkları açık. Bu nedenle, 5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü hiçbir ücret talep etmeden gerçekleştireceğini söyleyen, ulaşım altyapısını iyileştirecek, su faturalarını ve toplu taşıma ücretlerini ucuzlatacak Cumhur İttifakı adayına şans vermek gerekiyor. AK Parti’nin sosyal belediyecilik anlayışına Eskişehir adına da şans vermek gerekiyor.

3-CHP EBB Adayı Ayşe Ünlüce’nin lansman toplantısında dile getirdiği birçok projeye, vaktinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen karşı çıkmıştı. Bu konuda sizin de dikkatinizi çeken hususlar var mıdır? 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları ile birlikte bir sonraki dönemleri için oy talep ediyor.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, kent içi trafiği rahatlatacağını, bisikletli ulaşım ağı ve katlı otoparklar meydana getireceklerini, kentsel dönüşümü önceleyeceklerini söylüyor. Her mahalle ayrı bir cazibe merkezi haline gelecek, Fevziçakmak, Huzur ve Yeşiltepe’nin imar düzenlemeleri yapılacak diyor. Kartlı su sayaçlarında abonelerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar gerçekleştireceklerini ve Tepebaşı Sanayi Sitesi dönüşümünü öngördüklerini belirtiyor.

Bunlar, şu ana kadar her türlü yetki ve fırsatın CHP’li belediyelerde olduğu ve fakat hiçbir çaba gösterilmeyen işler. Kişiye özel imar planı cenneti olan şehrimizde, bir tek Yeşiltepe’nin ve Fevziçakmak’ın imar sorunu çözülmedi. Sorun şu: İki kata imarlı olan, yıkılmak üzere olan binalara bir ya da iki kat daha fazla yapma şansı tanıyacaksınız ki, maddi durumu elvermeyen vatandaş konutunu dönüştürebilsin. Bir günde yapılacak işi senelerdir yapmamışsınız. Şehrin tamamını kapsayan bir revizyon imar planını, sırf yargı kararlarını dolanma amaçlı meclis gündemine getirmiş fakat Baksan’a, Yeşiltepe’ye, Huzur’a dokunmamışsınız. Bina inşa edilirken otopark parası tahsil etmiş, bunlarla otopark yapmamışsınız. Vaatleri birlik te verdiğiniz kişilerin karnesi bu. Mevcut adayın en yüksek bürokratı olduğu belediyenin karnesi bu. Şehir adına CHP’den umutlu olmayı imkânsız kılıyor. Bisiklet yolları çizme ihalesi yapıldığı iki dönem önceydi. Yıllardır yaprak kımıldamayan bu projeleri hayata geçireceklerine ikna olmak mümkün değil. Amaç, şehirdeki hayatı kolaylaştırmak değil, bir dönem daha yönetmek. Eğer başarırlarsa, 4,5 yıl sonra aynı tutulmayan sözlerle tekrar karşımıza çıkacaklar.

4-Partinizin Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adaylarının çalışmalarını nasıl görüyorsunuz? 

Değişime en çok ihtiyaç duyduğumuz yerler Odunpazarı ve Tepebaşı, öngörüde bulunmak için Sivrihisar ve Beylikova’nın kısıtlı kaynaklara rağmen nasıl değişip dönüştüğüne bakmak yeterli. Başkanlarımız aynı özveriyi Odunpazarı ve Tepebaşı için de gösterdiğinde çok daha iyi imkanlara kavuşacağız. Aksi halde mevcut sıkışmışlıktan kurtulmamız mümkün olmayacak.

 

5-Kırsal da 5 ilçe Cumhur ittifakı paydaşları MHP ve BBP ye verildi. Bu birliktelik kırsal ile birlikte nasıl bir başarı getirir ?

 

Kırsalı düşünen, halden anlayan ancak Cumhur ittifakı olabilir. Şehre hizmet için her partinin imkanlarını ve insan kaynaklarını birleştirmiş olması ümit ve gurur verici.

 

6- Son olarak Seçim günü sandıkların güvenliği hususunda teşkilatlarınıza neler söylemek istersiniz?

 

Sandık, seçim günü görev alan arkadaşlarımızın emanetidir. Emanet olanı, kendimizin olandan daha büyük bir fedakarlıkla koruruz biz. Seçimler cumhuriyetimizin teminatı.

Bu bağlamda, sandık kurulu teşekkül etmeden önce yerimizi almış olmamız, seçim sürecinin başından sonuna kadar şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak açısından hayati önem taşımaktadır. Oy verme düzeninin korunması, seçmenin iradesinin hiçbir baskı veya etki altında kalmadan sandığa yansıtılmasını garantilemek için gereklidir. Gerekirse, boş bir kağıda kaşenin nasıl kullanılacağının gösterilmesi gibi basit ama etkili yöntemlerle seçmen bilgilendirilmelidir.

 

Amacımız, seçmenin isteği ve iradesinin ne yönde olursa olsun, bunun sayım dökümüne tam olarak yansımasını sağlamaktır. Eğer sandık başında bu gerçekleştirilememişse, sonrasında tekrar sayımı sağlamak için gerekli itirazlar yapılmalı ve bu durum mutlaka sandık sonuç tutanağına işlenmelidir.

 

Sandık kurulu teşekkülünün eksiksiz sağlanması, bunu temin için tüm görevlilerin kimlik ve görev kağıtları ile birlikte saatinden evvel okullarında olması, oy verme düzeninin korunup seçmenin sağlıklı oy kullanımı için yeterince bilgilendirilmesi, sayım dökümde dikkatli olunması, mutlaka her bir pusulanın açıkça görülerek sayıma dahil edilmesi, ve gerekiyorsa muhakkak itirazın yapılıp tutanağa işletilmesi ile seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak mümkün olacaktır.

Sonuç tutanağına işlenmeyen bir itirazın ispatı mümkün olmaz. Verilen dilekçe için alındı belgesi alınmalı, sandık kurulu başkanı alındı belgesi vermemekte ısrar ediyorsa sandık kurulu üyesinden alınmalı. Teşkilatlarımızın bu konuda göstereceği özveri ve titizlik, demokrasimizin sağlıklı işleyişine katkıda bulunacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.