Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Poşetini getirene ekmek 7 lira yerine 5 lira

Poşetini getirene ekmek 7 lira yerine 5 lira
03.08.2023
A+
A-

Eskişehir’de ekmek zammı sonrası ilginç bir kampanya düzenleyen fırıncı esnafı, poşetini getiren vatandaşlara ekmeği 7 lira yerine 5 liradan vererek çevre kirliliğini azaltmayı amaçlıyor.

Eskişehir’de 5 lira olan 200 gram ekmek dün itibariyle 7 liraya satılmaya başlandı. Çoğu fırıncının ekmek zammını yeterli bulmadığı bilinirken, bir esnaf ilginç kampanyası ile dikkatleri çekti. Poşetini getirenlere ekmeği 7 lira yerine 5 liradan satan fırıncı esnafı, sürüm sağlarken aynı zamanda vatandaşları çevre kirliliğini azaltmaya teşvik ediyor. Esnafın camına astığı ‘geri dönüşümü anında nakite çevirin”’ yazısı gözlere çarparken, ilginç kampanya mahalleli tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Esnafın duyarlılığı ise görenlerin takdirini topladı.

“Buradaki asıl amacımız para kazanmak değil, halkımızı yeşile teşvik etmek”
Eskişehir’de fırıncılık yapan Oğuzkan Akbal, çevre kirliliğini azaltmak için poşetini getiren vatandaşlara ekmeği 7 lira yerine 5 liradan sattıklarını söyledi. Aynı zamanda vatandaşların ekmek zammından etkilenmemesini hedeflediklerini ifade eden Akbal, “Bildiğiniz gibi ekmeğe yeni zam geldi, 7 lira oldu. Biz de vatandaşımızın bu zamdan bir nebze etkilenmesi için poşetine getirene ekmeği 7 lira yerine 5 liradan veriyoruz. Buradaki amacımız hem insanları geri dönüşüme teşvik etmek, hem de gereksiz poşet tüketimini azaltmak. Bu geri dönüşüm çalışması vatandaşların ceplerine de etki etmiş oluyor. Aslında poşetin maliyeti iki liradan çok daha ucuz. Ama bizim buradaki asıl amacımız para kazanmaktan ziyade halkımızı yeşile teşvik etmek. Aynı zamanda bu bize sürüm de sağlıyor. Vatandaşın tepkisi çok olumlu. Kendi evlerinden poşet ya da bez çanta getiriyorlar. Bunları görmek bizi mutlu ediyor. Kampanyamıza talepler oldukça yoğun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.