Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Sağlık Çalışanlarının Hakları Ödenebilir

Sağlık Çalışanlarının Hakları Ödenebilir
12.01.2022
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Topçu, açıklamalarda bulundu. Topçu:

”2019 yılı Mart ayında başlayan COVİD-19 salgını, tüm dünyayı sarmış ve Pandemi ilan edilmiştir. Covid-19 ile mücadele kapsamında; dünyada olduğu gibi, ülkemizde de çeşitli önlemler alınmıştır. Alınan önlemlerin başında Maske, Mesafe ve Hijyen gelmektedir; ama alınan önlemlere rağmen Covid-19 virüsü hızla yayılmıştır. Görülen Covid-19 vaka sayıları artmış, vakaların tespitinden sonra Filyasyon Ekipleri hasta olanları ve temaslıları tespit etmiş, Aile Sağlığı Merkezleri izlem çalışmalarını yapmış, hastalığı ağır seyredenler de hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Ne yazık ki, Covid-19 ‘dan hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmuştur. Aşı çalışmaları başlamış, tüm sağlık kurumlarında aşı uygulamaları yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir.

Covid-19 salgınının yayılmaya başladığı ilk andan itibaren en çok yükü çeken sektör; SAĞLIK SEKTÖRÜDÜR.
SAĞLIK SEKTÖRÜ bir bütündür. Bu bütünü oluşturan çarkın dişlileri de;
Hastaları muayene eden Doktor; hastaların tedavisini yapan Ebe/Hemşire/Sağlık Memurudur; ambulansı kullanan Şoför/ATT/Paramedik; kan alan/sürüntü alan Laboratuvar Teknisyenidir; Mr/Röntgen çeken Röntgen Teknisyeni; hastanın kaydını yapan Tıbbi Sekreter/VHKİ/Memurdur; çalışma ortamının temizliğini yapan Hizmetli; yemek yapan Aşçıdır; Teknisyen, Mühendis, Sağlık Lisansiyeridir ve işçi kadrosundaki arkadaşlarımızdır.
Pandeminin en ağır yükünü kaldıran, sağlık sektöründeki tüm personelin özlük haklarında iyileştirme yapılması gecikmiştir, yeterli değildir ve dahi elzemdir.
Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’ in grup konuşmasında söylediği gibi çalışma barışını bozmayacak şekilde tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir düzenleme ivedilikle meclise gelip görüşülmelidir.
Başımız sıkıştığında başvurduğumuz; bizleri tedavi eden, aşı yapan, güler yüzleriyle bizleri karşılayan “Sağlık Çalışanlarının Hakkı Ödenmez” değildir! Aksine hakları ödenmelidir.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.