Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

SAĞLIK SEN:MEMURUN SESİ DUYULUYOR MU?

SAĞLIK SEN:MEMURUN SESİ DUYULUYOR MU?
10.07.2023
A+
A-

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.Gündem de memurlar dışında olanlarda Memur zammına gözünü dikmiş durumda. Toplumun bilmesi gereken en önemli etkenler; Neden verilen zamma itiraz ediyoruz? Çünkü emekliliğe yansımıyor, ek ödeme ücretlerine etki etmiyor, mesai ve özlük hakları için etkisiz eleman görevi görüyor.

%85 aldınız gözünüz doymuyor diyen bir grup var olayı siyasi isyan olarak tamamlayan nankör diye nitelendiren bir güruh var. Kamu işçisi dediğimiz gruba zam verilirken en düşüğü 25 bin TL olacak diyen bakanlık ile memura zam verecek bakanlık aynı. Memur için söylenen rakam 1 ay içinde enflasyon ve kur canavarına yenilerek eriyecektir.

Hasan Hüseyin Köksal;Market ve piyasa da oluşan dengesiz piyasa koşulları kur fiyatının açtığı alım gücü zorluğu memuru nefes almasına engel oluyor. Memurları sanki çok para alıyor gibi göstermek memurun itibarini düşürmektir. Memurlar için çalışma barışı bozulmuş şirazesi ne yazık ki kaymıştır.

Köksal,Zengin katlanarak büyürken yıllardır orta direk diye adlandırdığımız memurlar alt gelir grubu ile eşitlenmiştir. Çalışma barışı meslek grupları ile çalışma yerine çatışmaya yol almıştır. Acil olarak duruma el konulması gerekmektedir.

Çözümler gayet basit anlaşılırdır. En düşük bekar memur maaşı kamu işçisi maaşına eşitlenmelidir. Öğretmen, hemşire, mühendis, polis maşalarına yapılan zamlar emekli kapsamında olmalıdır. Mecliste bütün memurları kapsayacak asansör sistemi ile emekli ve memur maaşları özlük hakları günümüz koşulları gözetilerek acilen reform yapılması gerekmektedir.

Memurlar ve emekliler Türkiye yüzyılına yakışacak şekilde hakkını almalıdır. Sayın eski Çalışma Bakanı memur işçi dengesini bozmuş ve emekli primi yüksek düşük ayrımı kalkmıştır.

Sağlık Sen ailesi Güçlü Türkiye Güçlü Memur sloganı ile Türkiye yüzyılına ayak uyduracak bir zam oranı bekliyoruz. Konfederasyonumuz ve Genel Merkezimin ulusal düzeyde gerekli görüşmeleri gerçekleştirmeye başlamıştır. Yerelde muhataplarımıza neden yapılması planlanan zammın yetersiz olduğunu açıklıyoruz. Komisyon ve Meclis ayağında sürecin takipçisi olacağız dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.