Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Sarıcakaya’da çilekler, topraksız tarım ve su kültürü tekniği ile yetişecek

Sarıcakaya’da çilekler, topraksız tarım ve su kültürü tekniği ile yetişecek
25.09.2023
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, tarım arazilerinin verimliliğini artırmak ve çiftçilere modern tarım tekniklerini öğretmek amacıyla yürütülen “Tatlı Çilekler Mutlu Sarıcakaya Projesi” kapsamında, Sarıcakaya Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’nin serasında çilek dikimi gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliğe, Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, İlçe Tarım Müdürü Haydar İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Aldemir, Sarıcakaya İğdir Mayıslar Kapıkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Gülfer Yıldız ve Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarım Sınıfı öğrencileri katılım sağladı.

Topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile çilek fidesi yetiştirilecek

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Sarıcakaya’da tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, 13 bin 200 adet çilek fidesi topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile yetiştirilecek. Topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile yetiştirilecek çilekler, modern tarım uygulamalarıyla sağlıklı ve yüksek verimli bir şekilde üretilecek.

Proje, bölgedeki tarımsal üretimin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Gelecekte daha fazla tarım alanında benzer projelerin uygulanarak, bölge ekonomisine olumlu katkılar sunması ve sürdürülebilir tarımsal kalkınmaya katkı sağlanması bekleniyor.

Sarıcakaya İlçesi Mayıslar Mahallesinde, Tarım ve Orman Bakanlığına tahsisli 18 dekar arazide kurulu eğitim merkezi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Japonya Büyükelçiliği, Sarıcakaya Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediyesi ve Sarıcakaya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü İşbirliği ile tesis edilmiştir. Proje Tesis Maliyeti Japonya Büyükelçiliğince karşılanmış, arazi tahsisi, bina ve fide temini İl Müdürlüğümüzce sağlanmıştır. Proje kapsamında kadın çiftçilerimize destek mahiyetinde 1600 metre uygulama serası ve eğitim binası yapıldı. Söz konusu tesiste İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik teorik ve uygulamalı tarımsal üretim eğitimleri verildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.