Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Serinleten dondurmalı helva talep görüyor

Serinleten dondurmalı helva talep görüyor
25.07.2023
A+
A-

Sıcak yaz günlerinde lezzetli yiyecekler yiyerek serinlemek isteyen vatandaşlar dondurmalı irmik helvasına talep gösteriyor.

Eskişehir’de irmik helvasının altına konularak satışa sunulan dondurma yaz-kış talep görüyor. Az şekerli bir dondurma ile birleştirilen helva, kışın dondurma yemeyi kolaylaştırırken, yazın ise serinlemeye yardımcı oluyor. Yaz mevsiminde hem lezzetli bir tatlı yemek hem de serinlemek isteyen vatandaşlar, havanın ısınmasıyla dondurmalı irmik helvasına yeniden talep gösterdi. Gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren tatlıcı Emirhan Dikme, vatandaşların hafif ve serin tatlı yemek için dondurmalı irmik helvası tercih ettiğini belirtti.

“Helva sıcak ama dondurmayla birlikte yenilince serinletiyor”
Hamamyolu Caddesi üzerinde dondurmalı irmik helvası satışı yapan Emirhan Dikme, son günlerde hava sıcaklığından dolayı talebin arttığını söyledi. Dondurmalı irmik helvasının hafif bir tatlı olması sebebiyle sıkça tercih edildiğini belirten Dikme, “Tatlının altında dondurma olduğu için yazın vatandaşları serinletiyor ve sıkça rağbet görüyor. Özellikle hafif bir tatlı olması sebebiyle yazın çok iyi bir ürün olarak öne çıkıyor çünkü insanlar sürekli sıvı bir şey tükettiğinde de sıkıntı çekiyor. Tatlının hem şişkinlik yapmaması hem de serinletmesi vatandaşların ilgisini çekiyor. Vatandaşlar sıcak helva sebebiyle temkinli yaklaşıyor ama dondurma olduğu için serinletiyor. Antep fıstıklı, çikolatalı ve sade çeşitleriyle satışa sunulan helvalar 40 liraya satılıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.