Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Serkan Ortatepe ‘den Zam Tepkisi

Serkan Ortatepe ‘den Zam Tepkisi
01.02.2024
A+
A-

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu ifadeleri kullandı;
“Eskişehir’de son günlerde nereye gitsek zam konuşuluyor. Hangi haber sitesine girsek girelim, hangi gazeteyi açsak hep zam haberleri. Eskişehir’de son birkaç gün içinde ekmeğe, hamama, açık ve otopark, kafeterya ücretlerine zam geldi. Daha önce de simit 9 lira olmuştu. Öğrendiğimize göre bugün de berber ve kuaför ücretlerine yüzde 70 zam gelmiş. Akaryakıta neredeyse her gün zam geliyor.

Birkaç gün sonra da otomatik su zammı devreye girecek. Zincir marketlerde bir personel sadece etiket değişimi ile uğraşıyor. Tuzluya, tuzsuzsa her şeye zam geliyor. Asgari ücret 17 bin 2 lira oldu diye de herkes yaptığı zamları savunuyor. Peki 10 bin lira gibi son derece düşük bir maaş ile 30 gününü geçirmeye çalışan emekliler ne yapacak. Defalarca söyledik yine söylüyoruz. En düşük emekli maaşı acilen asgari ücret kadar olmalıdır. En azından 14 bin lira olarak güncellenmelidir. Vergilere ve cezalara gelen zamlardan elde edilen gelirler emeklilere ayrılırsa zaten bu durum otomatik olarak çözülür.

Biz Yenilik Partisi olarak sokağın gündeminin seçim değil zamlar olduğunu görüyoruz. Sokağa indiğimizde halk bize seçimleri değil ekonomik durumları soruyorlar. Acil olarak üreten Türkiye modeline geçilmediği sürece de bu durum maalesef daha da kötüye gidecek. Minimum ithalat, maksimum ihracat bu ülkenin tek kurtuluşudur. Döviz fiyatları arttıkça ithal ürünlerinin de fiyatlarının arttığını unutmamak gerekiyor. Yerli ve milli kelimeleri artık sadece lafta kalmamalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.