Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Serkan Ortatepe’den TikTok Kapatılsın Çağrısı!

Serkan Ortatepe’den TikTok Kapatılsın Çağrısı!
05.12.2023
A+
A-

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Özellikle Pandemi döneminde ülkemizde çok popüler olan ve etkisini her geçen gün artırmaya devam eden TikTok uygulaması kontrol edilemez bir hale gelmiştir. İnsanlar canlı yayın açarak para kazanmaya çalışıyorlar. Uygulama arka planda müzik eşliğinde kısa videolar ve canlı yayınlar oluşturulmasına ve paylaşılmasına imkân tanıyor. Belli çizgi içerisinde video çeken veya canlı yayın yapanlara hiçbir itirazımız yok ancak TikTok uygulamasına müstehcenlik bulaşmış durumda. Bazı sorumsuz şahıslar orasını burasını açarak para kazanmaya çalışıyorlar.

Hediye kazanmak, jeton kazanmak için kalça sallamak, müzik eşliğinde dans etmek, erotik konuşmalar, mafyavari kavgalar nedense bu uygulamada çok popüler. Video çekerek takipçi kazanan ve daha sonrasında açılan canlı yayınlarda hediye adı altında ciddi paralar gönderiliyor. Bu paradan beslenen yayıncılar her gün bu işlemlere devam ediyor. TikTok Türkiye’de yasaklanmalıdır.

Uygulamada gerçekten ahlaksız şeyler dönüyor. Birçok bilimsel araştırma, TikTok’un çocuklar ve gençler başta olmak üzere insanlar üzerinde büyük zararlarının olduğunu ortaya çıkarmış durumda. Bu uygulamanın çocukların algı seviyesini, odaklanmasını kötü etkilediği de kanıtlandı. Toplumda büyük yozlaşmaya neden olduğunu da unutmamak lazım. TikTok, dünyanın birçok ülkesinde yasaklandı, Türkiye’de de kapatılmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.