Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Sıcak günlerde şapka ve gözlük satışı artıyor

Sıcak günlerde şapka ve gözlük satışı artıyor
26.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de 40 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığında, güneşten korunmak isteyen vatandaşlar şapka ve güneş gözlüğüne talep gösteriyor.

Eskişehir’de sıcak hava etkisini göstermeye devam ediyor. Kentin bazı ilçelerinde 40 dereceye kadar çıkan sıcaklık vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yaz tatilini fırsat bilerek şehir merkezine çıkan vatandaşlar, öğle sıcağında güneş çarpmasına karşı önlem almak için şapka ve güneş gözlüğüne ilgi gösteriyor. Hamamyolu Caddesi’nde esnaflık yapan Onur Avcı, bu yıl satış anlamında kötü bir sezon geçirdiklerini, gurbetçilerin gelmesiyle işlerin toparlamaya başladığını söyledi. Özellikle dışarı çıkarken önlem almayan vatandaşların şapka ve gözlük almaya geldiklerini dile getiren Avcı, “Son zamanlarda yerli vatandaşlar fiyatların pahalı olduğunu düşünüp, alışveriş yapmak istemiyordu.

Fiyatlar ucuz olmasına rağmen bu durum ticaret olarak zorladı. Hava sıcaklığının bu kadar artmasıyla beraber önlemsiz dışarı çıkanlar ile özellikle gurbetçiler alışverişe gelmeye başladı. Gurbetçiler olmasa neredeyse iş yok diyebilirim. Balıkçı şapkaları bu yıl çok talep görüyor, bu şapka ile kombin yapmak isteyen vatandaşlar bir de damla model dediğimiz gözlüklerden alıyorlar. Hem güneşten korunuyorlar hem de tarz oluyorlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.