Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Şiddetli yağmura rağmen safları terk etmediler

Şiddetli yağmura rağmen safları terk etmediler
19.01.2024
A+
A-

Eskişehir’de bugün saatlerinde kısa süreli etkili olan yağmur, Cuma namazını camide yer bulamadıkları için dışarıda kılmak zorunda kalan vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Cuma namazı esnasında yağmur altında kalan camii cemaati, baştan aşağı ıslanmak pahasına namazlarını kıldılar ve bu esnada saflarını terk etmediler.

Odunpazarı ilçesindeki Reşadiye Camii’nde kılınan cuma namazı esnasında çiseleyen yağmur altında bulunan cemaat, ilk başta ıslanmaması için ayakkabılarını ters çevirdi. Henüz hızlanmayan yağmur varlığını rüzgarla hissettirmeye başlayınca cemaat, kenardan buldukları taşları ve ters çevirmiş oldukları ayakkabılarını hasırların ve seccadelerinin köşelerine koyarak toplanmasına mani olmaya çalıştı. İlk başta hafif başlayan yağmur giderek şiddetini arttırdı. Kuvvetli yağış esnasında birkaç vatandaş ıslanmamak için hasır ve seccadelerini şadırvanın yanına taşıdılar. En başta çok fazla yağmur yağmayacağını tahmin eden vatandaşlar, namaz başlamadan önce camiinin içine girmedikleri için namaz başladığında hızlanan yağmurun altında sırılsıklam ıslandılar. Kimi vatandaşın montu onları yağmurdan korurken, kimi vatandaşlar ise yağmurdan korunamayarak baştan aşağı ıslandılar. İmamın namazı bitirmesinin ardından yağmur altında ıslanan vatandaşların koşarak dükkanlarına ve evlerine gittikleri görüldü. Bu esnada her cuma namazı sonrası lokma dağıtan kişiler ise şiddetli yağıştan etkilenmemek için lokma dağıtımını iptal ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.