Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Sokakta yeterince çöp konteyneri olmayınca vatandaşalar çözümü uyarı yazısında buldu

Sokakta yeterince çöp konteyneri olmayınca vatandaşalar çözümü uyarı yazısında buldu
04.10.2023
A+
A-

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde çöp konteynırı sorunu gün geçtikçe artmaya devam ederken, vatandaşlar çözümü uyarı yazısı asmakta bulmaya çalışıyor.

Odunpazarı ilçesi Emek mahallesi Pembe Sokak sakinleri, sokakta yeterli sayıda çöp konteynırı bulunmamasından şikayetçi. Birçok vatandaş, çöplerini doğrudan sokaktaki beton elektrik direğinin yanına bırakıyor. Sokak sakinlerinden bazıları bu duruma tepki göstererek, çöp yığınlarının oluşturduğu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla elektrik direğine uyarı yazısı astı.Yazıda, “ÇÖPÜNÜZÜ EVİNİZİN ÖNÜNE KOY ÇÖPLÜK DEĞİL BURASI” ifadelerine yer verildi. Mahalle sakinleri yetkililere seslenerek, sokakta yeterli sayıda çöp konteynırı konulmasını talep ediyor. Vatandaşalar, benzer durumun Sümbüllü sokakta da olduğunu ifade ederken, konteynerların yerini gelişi güzel değiştirildiğini çöp atmak için bir iki sokak yürümek zorunda kaldıklarını iddia etti.

Mahallede yaşayan bir vatandaş, “Burası hepimizin yaşadığı bir mahalle. Kimse çöplerini sokak ortasına atmak istemez ancak konteynır olmadığı için başka çözüm bulamıyoruz. Bu durum sadece bizim sokakta değil benzer durumu ilerde bulunan Sümbüllü sokata yaşayanlarda yaşıyor. Konteynırların yerini sürekli kafalarına göre değiştiriyorlar. Bizde bazen ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mahalle muhtarınada söyledik ancak oda ‘ ben belediyeye bildirdim bekliyorum ‘ diyor. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.