Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Sosyal Çalışmanın ve Kamuoyu Çalışmasının Başlatılması

Sosyal Çalışmanın ve Kamuoyu Çalışmasının Başlatılması
23.06.2022
A+
A-

Epilepsi ve Yaşam Derneği yeni bir çalışma daha başlattı.

Epilepsi ve Yaşam Derneği olarak yeni bir çalışma daha başlattık… Bu çalışma, epilepsililerin en önemli sorunlarından birisi olan, engel derecesinin tespiti… Bu bir kamuoyu çalışması olacak’ Diğeri ise sosyal çalışmaların başlatılması ve bunun halka duyurulması… Şimdi size 2 konu ile ilgili bilgi vereceğim.

Epilepsililerin engel derecelerinin düzenlenmesi için, 2017’denörologlarımızın hazırladığı yönetmelik tasarı önerimizi TBMM’ne sunarak başlattığımız çalışmanın son durumu için, bu ayın başında Sağlık Bakanlığı’ndaki Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Ahmet Tekin ile görüşmeye gitmiştim. Kendisi şehir dışındayken, bizimle ilgili konuda görevlendirdiği Daire Başkanı Hasan Alp Soysal ile görüştüm. ‘Zaten bir skala var. Yetkili kişiye de sorduk, ayrıca bir yönetmeliğe daha gerek olmadığı kanısına vardık’ dedi. Çok üzüldüm ve konuyu Ankara il temsilciliğinde görev yapan arkadaşlarla görüştük. ‘Madem öyle, yönetmelik olmuyor, kamuoyu çalışması başlatalım!’ dedik!

İlk çalışma dün itibariyle başladı. Millet Yol Partisi’nin Sosyal Hizmetler Başkan ve Eski Umut Partisi Başkanı Abdülkadir BOZKURT bize davette bulundu. Derneğimizin 3 ayrı meselesi olan yönetmeliğin geri dönüşü, genel merkezin yer sorunu ve sesimizin duyulamaması durumunu konuştuk. Millet Yol Partisi MYP Divan Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkanı Yavuz ARUN hemen Keçiören Belediyesi’ni arayarak derneğimizin yeri konusunda yardımcı olmaya çalıştı. Daha sonra sesimizin duyulması ve yönetmeliğin ilerlemesi için yapılacak kamuoyu çalışmasında, yanımızda olacaklarını bildirdiler. MYP Divan Üyesi Ali Kolbaşı ve Cemil Aydilek de görüşmede yanımızdaydı. Hem de henüz biz aramadan, Millet Yol Partisi yazılarımızdan sorunumuzu anlamış ve bizi davet etmişti… Hassasiyetleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ziyaret edilerek başkan yardımcılarının danışmanlarından Baki Kerimoğlu ve Faruk beyin odalarına gidip, daha sonra konuyla ilgilenen Adnan Tatlısu ve Esin Mızcak’a yönlendirildik. Derneğimizin merkezinin Ankara’da olması ve ülkemizin genelini kapsamasından dolayı beraber bazı çalışmalar yaparak, epilepsililerin adının duyulmasını talep ettik. Önümüzdeki hafta gelişmeleri izleyeceğiz. Bu arada EGO Kurumsal İletişim Daire Başkanı ile görüşerek, önemli günlerdeduyurularını toplu taşımalarda da yapabilmek, daha çok kişiye ulaşabilmek için onay da aldık…

Şimdi sıra önümüzdeki hafta ABB’den gelecek cevabı beklemede. Diğer tarafta ise, randevu için aramalar yapılan diğer partilerden hangisi bizim çağrımıza kulak veriyorsa, onları ziyarete gitmede… Önemli olan partinin adı değil; bizi duyabilmesi! Güzel sonuçlar almak, güzel günler görmek dileğiyle… Sevgiler.

Ebru ÖZTÜRK
Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu ve Başkanı
Epilepsi ve Yaşam Platformu Kurucusu ve Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.