Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Sürücü kursu eğitmenlerinden motorsuz araç sürücülerine kritik uyarıları

Sürücü kursu eğitmenlerinden motorsuz araç sürücülerine kritik uyarıları
20.10.2023
A+
A-

Son yıllarda trafikte yaygın olarak kullanılan motorsuz araçların karıştığı kazaların ihmalkârlık sonucu meydana geldiğini söyleyen Eskişehirli sürücü kursu eğitmenleri, emniyet tedbirlerinin alınarak bu tip araçların sürülmesi gerektiğini anlattı.

Eskişehir’de trafikte motorsuz taşıt kullanımı günden güne artarken, kullanımdan kaynaklı bazı sıkıntılar meydana gelebiliyor. Özellikle bisiklet, motosikletli bisiklet ve scooter sürücülerinin yoğunluğu cadde ve sokaklarda dikkat çekiyor. Üç veya iki şeritli yollarda seyir halinde olan bu tür araçlar zaman zaman hem kendilerini hem de trafikteki diğer araçları tehlikeye atabiliyor. Sürücü kursu uzmanları ise motorsuz araçların trafik kurallarına uyarak kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

“Taşıt kullananlar o kadar rahat hareket ediyor ki içler acısı”
Eskişehir’de bir sürücü kursunda eğitmen olan Ekrem Kaya, kentte yakın zamanda scooter kazalarının olduğunu, trafikte kurallara uyulmamasının bu kazaların devam edeceğini belirtti. Scooter başta olmak üzere motorsuz araç sürücülerinin şerit ihlali yaptıklarını ifade eden Kaya, “Üç veya iki şeritli yollarda bisikletlerin, motosikletli bisikletlerin, scooterların motorsuz araçların tam araçların ortasından gitmesi trafikte bazı sıkıntılara yol açıyor. Eskişehir’de yakın zamanda scooter kazaları oldu. Her zaman da kaza olmaya aday böyle şeyler. Herkes kendi yolundan gitmek zorunda. Motorlu taşıtların arasına girmemeleri lazım. Şehrimizin merkezi zaten çok küçük. Yaya yolundan giderken korkuyoruz, taşıt yolundan giderken korkuyoruz. Maddi kazalar haricinde kazalar oluyor. Kazalarda kırık çıkıklar bile oluyor. O yüzden bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Özellikle scooter kullananlar kendi yolundan, araçların arasına girmeden gitmelerini istiyoruz. Kask takmıyorlar, sürücünün kendisi kaskı takıyor, arkasında birisi varsa takmıyor ya da çoluk çocuk binince çocuklarda kask olmuyor. Zaten bu araçlara kalabalık binme şansı yok. Bu araçlar en fazla iki kişilik oluyor. Kucağa çocuğu alıp, ön tarafa, arka tarafa çocuğu oturtup gitme şansı yok. Kask takılması ve emniyet tedbirlerinin alınması gerekiyor. Taşıt kullananlar o kadar rahat hareket ediyor ki içler acısı. İnsana çok üzücü geliyor. Ben trafik eğitmeni olarak bunlardan yana çok üzülüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.