Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

TAMBOVA 2022 Yİ DEĞERLENDİRDİ

TAMBOVA 2022 Yİ DEĞERLENDİRDİ
30.12.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısi Dilara Tambova;2022 yılını geride bırakıp; yeni bir yıla ve yeni umutlara doğru ilerlemekteyiz. Çok büyük sıkıntılarla geçirdiğimiz 2022 yılının, başta ekonomik çöküş olmak üzere; bıraktığı pek çok sorun, ne yazık ki önümüzdeki yılın bakiyesine de yazılmış olacaktır. Bu koşullarda; yeni yılın, geçirdiğimiz zamandan çok daha kötü olacağı; zira seçim ekonomisi üzerine kurgulanan mali tablonun, sadece AKP iktidarının ömrünü uzatmaya dönük olacağı da gün gibi aşikârdır dedi.

Dolar kuru üzerinde oynanan oyunlarla, ekonomimiz; telafisi mümkün olmayan ve yaşamımızın her alanını olumsuz etkileyen, sorunlar yumağı haline getirilmiştir. Dövizdeki, kirli hesaplar ve oyunlar dolayısıyla belli bir kesim, olduğundan daha da zenginleşirken; sade vatandaş ise yine, olduğundan çok daha fakir olmuştur. Buna mukabil, ülkemizin; yüzdesel olarak büyük bir kesimi, geçen yıla oranla yarı yarıya fakirleşmiştir. Bununla birlikte, hukuk normları ve demokrasi kuralları yerle bir edilmiş ve işletilemez hale gelmiştir. Hukuk güvencesi olmayan bir ülkede, ekonomik ve mali güvencenin de olmayacağı varsayımından hareketle, “makul” sermaye yatırımdan kaçarken, kayıt dışı sermaye ise kol gezmektedir.
Bizlere, 20 yıllık; çok kötü bir dönem yaşatan bu iktidarın, yeni yılla birlikte, tarihin tozlu sayfalarına karışması en büyük temennimizdir. Bugün, vatandaşın lehine gibi görünen her icraat, seçim yatırımı olarak yapılmakta ve bu uğurda; hiç düşünmeden ülke ekonomisi ve geleceği de ateşe atılmaktadır.
2023 yılının; bereket ve adalet, insanca paylaşım ve hakça bir düzen içinde geçmesini diliyorum. Cumhuriyetimizin; kuruluş ilkelerine bağlı, laikliğe, Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkarak, yepyeni bir iktidarla, milletimizin; en kısa sürede, hak ettiği refaha ve huzura kavuşmasını temenni ederim dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.