Site Rengi

DOLAR 32,3415
EURO 34,7857
ALTIN 2.390,02
BIST 10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 21°C

Tarihi bölge yerli ve yabancı turistlerin odağı olmaya devam ediyor

Tarihi bölge yerli ve yabancı turistlerin odağı olmaya devam ediyor
01.08.2023
A+
A-

Eskişehir’de bulunan Tarihi Odunpazarı Evleri, bu yaz tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.
Yaz tatilini Eskişehir’de değerlendirmeyi tercih eden turistler, Tarihi Odunpazarı Evleri’nde yoğunluk oluşturdu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Osmanlı mimarisini yakından inceleme fırsatı yakalarken, kente mahsus lezzetleri de deneyimliyor. Turistler, lületaşından yapılan hediyelik eşyalara da ilgi gösterirken, bolca fotoğraf çektirerek anı biriktirdi. Odunpazarı’ndaki çoğu işletmenin dolu olduğu gözlemlenirken, çevre esnafı işlerden memnun olduğunu ifade etti.

Aslen Eskişehirli olan ama İstanbul’da yaşayan Zeki Öğretmen, bu yaz tatilini memleketinde değerlendirmeyi tercih etti. Geçmiş günleri yâd etmek istediğini belirten Öğretmen, “Aslında benim doğduğum yer Eskişehir. Çocukluğum Odunpazarı’nda geçti. Eğitim ve öğretimimi de burada tamamladım. Ancak şu anda İstanbul’da yaşıyorum. Eski günleri yâd etmek için Kurşunlu Külliyesi’ni gezdik ve de şimdi İstasyon Köprüsü’ne doğru gidiyoruz.

Eskiden Akarbaşı Mahallesi’nde değirmenin olduğu yerden su geçerdi, orada yüzerdik. Çeşmesi vardı, su doldurup içerdik. Çukur Çarşı’da top oynardık, günlerimiz böyle geçerdi. Eskişehir çok değişmiş, çok da güzel olmuş” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.