Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Arttırma Çalıştayı gerçekleştirildi

Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Arttırma Çalıştayı gerçekleştirildi
22.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Arttırma Çalıştayı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Eskişehir Öğretmen Evi’nde saat 10.00’da başlayan Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Arttırma Çalıştayı öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken, din öğretimi sunumu gerçekleştirildi. Programın devamında İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl Müftüsü Bekir Gerek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy sırasıyla açılış konuşmalarını yaptı. Açılış programının bitiminde verilen 10 dakikalık aradan sonra çalıştay başladı.

“Türkiye’miz son 20 yılda çok büyük mesafeler aldı”
Çalıştayın açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, “Biz bir kültüre ve medeniyete mensubuz. Bizim medeniyetimiz İslam medeniyeti. Dolayısıyla bizim medeniyetimiz bugün dünyaya söz söyleyecekse o da İslam medeniyetidir. Bugün ki yaşadığımız hadiseler, aslında bizim ne kadar çok şey söylememiz gerektiğini bize ifade ediyor. Bu sözü söyleyebilmek için de kendimizi sürekli güncellememiz, geliştirmemiz ve yeni adımlar atmamız, yeni politikalar belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla sizlerin burada yapacağı çalışmalarla üreteceği fikirler bakanlığımızda bir araya gelerek genel müdürlüğümüz tarafından bir politika belgesi hazırlanacak ve adımları atacağız. Aslında burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Türkiye’miz son 20 yılda çok büyük mesafeler aldı. Ben kısaca özetlemek istersem, 2012 yılında 4+4 yasasıyla din eğitiminin de artık okullarda seçmeli derslerle veriliyor olmabilmesi ve aynı şekilde imamhatip okullarının önündeki engellerin kalkması önemli bir adımdır. Anayasamızın 24’üncü maddesi Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin mutlaka bütün çocuklarımıza verilmesini amir kurumdadır. Dolayısıyla 1982 yılından itibaren her bir Türk evladı vatandaşımız Din kültürü ve ahlak bilgisi dersiyle aslında içinde bulunduğu toplumun yeni değerlerini, geleneklerini ve kültürünü yakinen öğrenme imkanına sahip olmaktadır” dedi.

“Bu alanda ne yapabiliriz sorusu bugün bütün boyutlarıyla ele alınacak”
Eğitim ve öğretim bizim en önem alanların başında geldiğine eğitimdeki niteliğin artırılmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Vali Hüseyin Aksoy, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi, geleceğe ümitle bakmamıza fırsat verecektir. Daha önce de ifade edildiği üzere mesleki eğitimle ilgili bir çalıştay gerçekleştirdik. Temel amaç, bu alandaki mevcut durumu ortaya koymak, yeni talep ve ihtiyaçlara göre neler yapabiliriz, bu konunun bütün paydaşlarıyla bir araya gelerek değerlendirmek ve bunun da raporu bu ay sonu itibariyle çıkacak. Önümüzdeki yıl Milli Eğitim Bakanlığı’mıza sunacağımız yeni alan ve dallarla ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak, Eskişehir ilimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilelim. Bugün de din öğretiminin niteliğiyle ilgili bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Konunun farklı tarafları bir araya gelerek bu alanda ne yapabilirizi bugün bütün boyutlarıyla ele alacak” şeklinde konuştu.

“Milli Eğitim Bakanlığımızın kordinasyonunda yapılacak olan bu çalışmalara ışık tutması oldukça önemli”
Temel anlamda 2 unsur üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini düşünen Aksoy, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Birincisi bu derslerimizde içerik nasıl olmalı ve çocuklarımıza nasıl verilmeli? Bunların iyi bir şekilde ortaya konulması, çocuklarımızın ilgi duyabileceği bir şekilde aktarılabilmesi önemli. İkinci önemli husus da müfredat ve içeriğin ötesinde bu eğitimi verecek olan öğretmenlerimizin yeteneği ve yetiştirilmesi. Bu öğretmenlerimizin hangi formasyonda nasıl yetiştirilmesi, daha iyi olabilir mi, olursa nasıl olunur, konunun hem akademik boyutuyla hem de uygulamanın içerisinde olan değerli öğretmen arkadaşlarımız ve farklı sivil toplum örgütlerimizin bu konudaki duyarlılıklarıyla konu bütün boyutlarıyla münazara edilmeli. Önümüzdeki süreçte Milli Eğitim Bakanlığımızın kordinasyonunda yapılacak olan bu çalışmalara ışık tutması oldukça önemli.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.