Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Tarihi bölgenin kaldırımında günlerce bekleyen moloz yığınları

Tarihi bölgenin kaldırımında günlerce bekleyen moloz yığınları
15.05.2023
A+
A-

Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde yer alan bir kaldırımdaki çeşme hayratının önüne atılan ve birkaç gündür aynı şekilde beklediği belirtilen torbalar içindeki moloz yığınlarına çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Akcami mahallesinde Malhatun ve Hacı Çakır sokağının birleşme noktasındaki kaldırımda bulunan çeşme hayratının önüne onlarca çuval halinde bırakılan molozlar günlerce birikerek çöp yığınına dönüştü. Yerli turistlerin özellikle hafta sonlarında kentin uğrak bölgelerinden olan Tarihi Odunpazarı Evleri’nin de içinde yer alan söz konusu noktada çöp yığınlarının yaklaşık 5 gündür durduğu iddia edildi. Çevredeki bir binada devam eden inşaat çalışmaları esnasında kaldırıma bırakıldığı düşünülen moloz yığınlarının çeşmenin yanında yer alan çöp kutusuna atılmaması tepkilere yol açarken, kaldırımın büyük bir bölümünü kapladığı da görüldü. Yaşlı bir vatandaşın ise çeşmeden şişelere su doldurduğu anda çöp yığınlarının hemen yanında durması da kötü görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Öte yandan bölgede yaşayan bazı vatandaşlar, bu tarz çuvalla atılan moloz yığınlarının kendi sağlıkları ve çevresel görüntü açısından hoş olmadığını belirterek, günlerdir aynı manzarayı görmekten rahatsız olduklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.